Γιατί στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Scan 1

Του Γιώργου Κυριακόπουλου – Υποψήφιου Βουλευτή Αχαΐας

ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ

Βρισκόμαστε ήδη στην αντίστροφη μέτρηση για μια από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις της νεότερης ελληνικής Ιστορίας. Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι μια σημαντική πολιτική αναμέτρηση. Όχι μόνο ανάμεσα σε κόμματα και πολιτικές. Αλλά, κατά την άποψή μου, ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Όποιος θέλει να δει κατάματα την αλήθεια, θα δει πως από τη μια μεριά βρίσκονται οι δυνάμεις εκείνες που ήταν και είναι πάντα δίπλα και μαζί με την κοινωνία που παλεύει καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες. Και από την άλλη, εκείνοι που επί χρόνια, επί δεκαετίες, έβαλαν τη «σφραγίδα» τους στη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων, στην επιβολή των μνημονίων, στη διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και του κοινωνικού κράτους.

Τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας δεν είναι ξένα στους περισσότερους από εμάς. Είχα την τιμή να υπηρετήσω για πολλά χρόνια τους συναδέλφους μου ως Πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ (2012-2016). Και έζησα από κοντά τις πολιτικές που διέλυσαν την κοινωνία έκλεισαν επιχειρήσεις δημιούργησαν στρατιές ανέργων και νέων μεταναστών. Την αλαζονεία των Υπουργών εκείνων των Κυβερνήσεων που λειτουργούσαν ως «μακρύ χέρι» των δανειστών και υπερθεμάτιζαν πολλές φορές στην καταπάτηση των δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί με αγώνες, με τρόπο εντονότερο ακόμη και από τους ίδιους τους «τροϊκανούς». Δεν μπορεί αυτές οι πολιτικές, που σήμερα εκπροσωπούνται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, να αποτελούν «ελπίδα» παρά μόνο απειλή.

Προσωπικά, από το 2010 έχω διαλέξει «όχθη». Παραιτήθηκα λίγες ώρες αφού η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια από Εκπρόσωπος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, μη μπορώντας να υπηρετήσω πολιτικές αντίθετες από αυτές που είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Έκτοτε, συνέχισα να υπηρετώ τους συναδέλφους μου αγωνιώντας πάντα για το μέλλον της Κεντροαριστεράς στο νέο πολιτικό περιβάλλον.

Πορεύτηκα τόσα χρόνια και στάθηκα δίπλα στα προβλήματα των ανθρώπων με ανιδιοτέλεια  προσπαθώντας και κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν να βοηθήσω σε μια Δημόσια Διοίκηση γραφειοκρατική και δυσκίνητη που ταλαιπωρεί τον πολίτη.

Δεν μετάνιωσα γιατί επέλεξα τον δρόμο της αλληλεγγύης ούτε θεωρώ ότι πρέπει να είναι ανταποδοτική κάθε συμπεριφορά που χαρακτηρίζει την ζωή σου κ τα διδάγματα των γονιών σου.

Τώρα αποφάσισα να επιστρέψω ενεργά στην πολιτική, σε μια περίοδο χωρίς μνημόνια και δίπλα σ έναν Πρωθυπουργό που είναι στο στόχαστρο πολλών γιατί τόλμησε να κυβερνήσει και που, παλεύοντας σ ένα περιβάλλον απρόβλεπτο και αρνητικό, κατάφερε  να επαναφέρει  τη χώρα σε κανονικότητα χωρίς δανειστές κ εκβιασμούς.

Ανταποκρίθηκα έτσι στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για την Προοδευτική Συμμαχία, κάτι που για μένα είναι μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη.

Για να δώσουμε μαζί με τους πολίτες της Δημοκρατικής Αχαΐας την απάντηση στο πραγματικό διακύβευμα των εκλογών που έρχονται:

Γιατί τώρα ΑΠΟΦΑΣIΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩH ΜΑΣ.
/ Χωρίς κατηγορία