Αυτή είναι η πραγματική απειλή! Η Κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου 2022, όπως ακριβώς τα έκλεισε.

συριζα αχαια

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε σχέση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων.

Αυτή είναι η πραγματική απειλή! Η Κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου 2022, όπως ακριβώς τα έκλεισε.

Το «νέο» πρωτόκολλο κλείδωσε. «ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ SELF TEST ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΝ 1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ»!

Την ώρα που οι μεταλλάξεις σαρώνουν απειλητικά και κατατάσσουν τη χώρα μας 9η παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων.

 

Η κα Κεραμέως αποφάσισε να μετατρέψει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε βόμβες υπερμετάδοσης του ιού. Συνειδητά θέτει σε κίνδυνο μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.

Είναι εισήγηση της Επιτροπής των Επιστημόνων το νέο πρωτόκολλο ή εμμονή της κας Κεραμέως;

Ζητήσαμε ουσιαστική επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων. Μας κορόιδεψαν.

Ζητήσαμε διακοπή της λειτουργίας τμήματος στο πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ και  υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να “σπάσει” η αλυσίδα της μεταδοτικότητας. Αδιαφόρησαν.

Προτείναμε αραίωση των τμημάτων με πάνω από 24 παιδιά (200.000 μαθητές) και πρόσληψη εκπαιδευτικώνΜας εμπαίζουν.

Προτείναμε συνταγογράφηση των μοριακών τεστ  σε όλο τον πληθυσμό και παρουσία μονάδων του  ΕΟΔΥ στα σχολικά συγκροτήματα και στα Πανεπιστήμια για διενέργεια αξιόπιστων τεστ. Μας ειρωνεύονται.

Ζητήσαμε χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα. Χασκογελούν.

Μιλήσαμε για κατάργηση των συγχωνεύσεων που οδηγούν σε τμήματα  28-29 παιδιών. Εμμένουν στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική τους.

Όταν καταγγείλαμε παραβίαση προσωπικών δεδομένων της εκπαιδευτικής κοινότητας στην εξ αποστάσεως λειτουργία, η κυβέρνηση ισχυρίστηκε «δεν έχουμε τέτοια ενημέρωση». Κι όταν η ΑΠΔΠΧ επιβεβαίωσε τις καταγγελίες μας, η κυβέρνηση σώπασε επικίνδυνα.

Εξίσου ανεύθυνη είναι η πολιτική τους σχετικά με το άνοιγμα των Πανεπιστημίων, όπου επιβάλλουν «μέγιστη πληρότητα των αμφιθεάτρων». Προτείναμε να αξιοποιηθούν μεικτοί ή/και υβριδικοί τρόποι διδασκαλίας. Μας χλευάζουν.

Συνειδητά υπογράφουν για ό,τι ακολουθήσει. Συνειδητά υπογράφουν την υγειονομική κρίση. Συνειδητά επιδιώκουν τη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας όπως και της Δημόσιας Υγείας.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΤΕΡΑΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ:  ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ