Απραξία της Κυβέρνησης στην καταγραφή και την απόδοση αποζημιώσεων για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ζήρια του Δήμου Αιγιαλείας.

βουλευτες

Εννέα μήνες έχουν περάσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 και δεν έχει επανέλθει η ομαλότητα στη ζωή των κατοίκων και καλλιεργητών της ευρύτερης περιοχής της Ζήριας του Δήμου Αιγιαλείας. Ακόμα δεν έχουν τρέξει οι διαδικασίες, τόσο για την  καταγραφή των καμένων ελιών οι οποίες σε αριθμό φτάνουν τις 3.000, όσο και η πληρωμή αποζημιώσεων για τις καμένες περιουσίες.

Τι και αν έσπευσε κυβερνητικό κλιμάκιο να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές  τις πρώτες μέρες μετά την καταστροφή και διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν γρήγορα; Τι και αν η Περιφέρεια υποσχέθηκε ότι η αυτοψία των περιουσιών θα γίνει πριν από τέσσερις (4) μήνες;

Μετά από 9 μήνες δεν έχουν εμφανιστεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγραφή των καταστροφών από την πυρκαγιά. Οι καλλιεργητές δεν ξέρουν αν μπορούν να κόψουν, να κλαδέψουν ή να φυτέψουν νέα ελαιόδεντρα, με αποτέλεσμα η σοδειά του φθινοπώρου να βρίσκεται στον αέρα. Ενώ αρκετοί πληγέντες δεν έχουν λάβει ούτε το βοήθημα των 1000 ευρώ.

Η Κυβέρνηση πιστή στα επικοινωνιακά τεχνάσματα αδυνατεί για μια ακόμα φορά να στηρίξει έμπρακτα τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου και ωθεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ζήριας σε απόγνωση.

/ Βουλευτές Αχαΐας