«Απαράδεκτη η ιδιωτικοποίηση των ογκολογικών τμημάτων των νοσοκομείων παίδων“H Αγία Σοφία” και “Π. & Α. Κυριακού»

αναγνωστοπουλου

Τον Δεκέμβριο του 2022 ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ, ο νόμος- ύβρις του υπουργείου Υγείας για την δευτεροβάθμια περίθαλψη. Νόμος που καταργεί και ισοπεδώνει μία από τις κεντρικές μεταρρυθμίσεις της Μεταπολίτευσης, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). 

Δυο μήνες  μετά από αυτές τις τεκτονικές αλλαγές στον χώρο της υγείας, που έγιναν νόμος του κράτους  από την ΝΔ, ένας καινούργιος  κρίκος προστίθεται στην αλυσίδα  των νομοσχεδίων που φέρνει η κυβέρνηση για  να λεηλατήσει τα δημόσια αγαθά και κυρίως την Υγεία. Αυτή τη φορά πρόκειται για το ν/σ  που βρίσκεται στην διαβούλευση, με την επωνυμία “Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”.

Με απλά λόγια, το Παιδοογκολογικό Κέντρο «Ελπίδα»  που είναι ενταγμένο στο δημόσιο σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και που αποτελεί σημαντικό κομμάτι  των δύο δημόσιων παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας “H Αγία Σοφία” και “Π. & Α. Κυριακού”, θα γίνει ιδιωτικό και θα επιστρέψει στους χορηγούς του, δηλαδή  στο ίδρυμα Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Επειδή η δημόσια υγεία δεν μπορεί να μετατρέπεται σε ένα ακριβό προνόμιο των λίγων και να εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των δημόσιων αγαθών, καταθέσαμε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, με την οποία ζητάμε άμεσα απαντήσεις γι’ αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο που βάζει σε κίνδυνο την οριζόντια περίθαλψη όλων των παιδιών με ογκολογικές ασθένειες.

/ Βουλευτές Αχαΐας