Απάντηση του Αν. Υπ. Υγείας στην επίκαιρη ερώτηση του Αν. Ριζούλη για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και στα αναλώσιμα

Ριζούλης

Δελτίο τύπου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέα Ριζούλη με την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στην επίκαιρη ερώτηση του για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και στα αναλώσιμα στους πάσχοντες με καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου και ποσοστό αναπηρίας ίσου ή άνω του 80%

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας απήντησε θετικά σήμερα στη Βουλή για λογαριασμού του Υπουργού Υγείας στην επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Ριζούλη με θέμα «Συμπλήρωση της ΚΥΑ ΔΥΓ 3(α)/ΟΙΚ 104747/26-10-2012 για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και στα αναλώσιμα στους πάσχοντες με καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου και ποσοστό αναπηρίας ίσου ή άνω του 80%».

Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης απήντησε ότι το Υπουργείο βρίσκεται στην τελική φάση  επεξεργασίας του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ, όπου αλλάζει η λογική που επικρατούσε που ήταν ασθένεια και τόσα δίνω στον ασθενή, στην λογική ασθένεια και δίνω ό,τι δικαιούται ο ασθενής.

“Για όσους έχουν σοβαρό πρόβλημα με την μυοκαρδιοπάθεια στους οποίους έχουν εμφυτευθεί συσκευές υποβοήθησης αριστεράς κοιλίας ή κάποιες άλλες τεχνικές, σκεφτόμαστε σαφώς να μην πληρώνουν τα αναλώσιμα και ό,τι άλλο τους χρειάζεται ρυθμίζοντας την επέκταση των δικαιωμάτων και στην σχετική ΚΥΑ.

Για όσους έχουν πάνω από 80% αναπηρία, ισχύει για κάποιους μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, και θα συμπληρωθούν οι κατάλογοι με βάση τις εγγυήσεις τις οποίες θα δεχθούμε.

Πάντως, η προσπάθειά μας είναι όλοι οι πραγματικά χρόνιοι και βαριά άρρωστοι, σαν ένα μέτρο κοινωνικού αντισταθμίσματος και όλου αυτού που τραβάει ο πληθυσμός αυτήν την περίοδο, να μπορούν να έχουν όσο το δυνατόν χαμηλότερη συμμετοχή”.

Επικαιρη ερώτηση στον Υπουργό Υγείας από Ανδρέα Ριζούλη

Απομαγνητοφωνημένα πρακτικά Βουλής απάντηση κ. Πολάκη σε επίκαιρη ερώτηση κ. Ριζούλη (2)

/ Βουλευτές Αχαΐας