Απάντηση στους βουλευτές Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσονα Φωτήλα σχετικά με την είσοδο των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σχολή τους.

Μάρκου

Αναλυτικά η απάντηση:

Oι συνάδελφοι μου βουλευτές Αχαΐας κ. Αλεξοπούλου και κ. Φωτήλας, μου έκαναν την τιμή να ασχοληθούν με τις απόψεις μου για την είσοδο των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σχολή τους, αίροντας τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί στην πόρτα του προαυλίου της.

Κατανοώ πλήρως ότι τα ιδεολογικά τους εφόδια και τα πολιτικά τους προτερήματα ως βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι φτωχά και ανεπαρκή για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν έννοιες δύσκολες όπως «ελεύθερη διακίνηση ιδεών», «πανεπιστημιακό άσυλο», «φοιτητικό κίνημα», «παιδεία». Με δεδομένη αυτήν την έλλειψη τους, ας μην επιχειρήσουν ποτέ πάλι να ζητήσουν από εμένα «να σοβαρευτώ».

Την «σοβαρότητα» που ζητάνε δεν την είχα ούτε σαν φοιτητής το 1973 όταν βγήκα από το Πολυτεχνείο μαζί με τους συντρόφους μου μετά την είσοδο του άρματος της χούντας, ούτε βέβαια θα την αποκτήσω τώρα που σαν καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πατρών υπερασπίζομαι με φανατισμό τα ελεύθερα από κάθε είδους αλυσίδες Πανεπιστήμια.

Κώστας Β. Μάρκου

Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών

Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

/ Βουλευτές Αχαΐας