Απάντηση στην ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαϊας σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

2816320

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαϊας σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

 

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας του Κινήματος Αλλάγης σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας τις προηγούμενες ημέρες.

Η νεοδιορισμένη Ν.Ε. Αχαϊας του ΚΙΝ.ΑΛ. επιλέγει σε μια από τις πρώτες δημόσιες παρεμβάσεις της να πάρει ευθεία θέση σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον συνδικαλισμό και το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σεβόμενος τις αρχές της ανανεωτικής αριστεράς πιστεύει και παλεύει για ένα αυτόνομο συνδικαλιστικό κίνημα μακριά από κομματικές αγκυλώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας καμία εμπλοκή σε κομματικό επίπεδο δεν έχει ούτε στο ΕΚΠ ούτε σε κανένα άλλο σωματείο της περιοχής. Ακόμα και οι παρατάξεις που προέρχονται από τον χώρο μας έχουν την αυτονομία τους και τις δικές τους διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Προφανώς στο πρώην ΠΑΣΟΚ, και μετέπειτα ΕΛΙΑ, ΔΗΣΥ και τώρα ΚΙΝΑΛ, να είχαν συνηθίσει σε τέτοιες διαδικασίες, από τις “χρυσές” εποχές που η νομαρχιακή τους συνεδρίαζε μέχρι και για εκλογές πολιτιστικών συλλόγων, και να τους είναι δύσκολο να κατανοήσουν ότι “άλλοι παπάδες ήρθαν και άλλα χαρτιά βαστούν”.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι συνδικαλιστές που προέρχονται από τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς ήδη τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα επί των γεγονότων και καταδικάζουν ολα αυτα που εκτυλίχθηκαν στο χώρο του ΕΚΠ. Τέτοιου είδους πρακτικές είναι μακριά από τη δική μας πολιτική λογική και πρακτική και κάθε αλλο παρά προάγουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαίος ο αγώνας για τον εκδημοκρατισμό και τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Ενός συνδικαλιστικού κινήματος που θα έχει θετική προσφορά στην διεκδίκηση για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων , την αύξηση του κατώτατου μισθού και την καταπολέμηση της επισφάλειας και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας με την ευκαιρία που ανοίγεται με την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα επιτροπείας.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ