Αξιοποίηση της ΠΦΥ ως εξωνοσοκομειακό φίλτρο της πανδημίας

1adfce630cf18d202b9fe8d880d2514a_XL

Σημεία από την παρέμβαση A. Ξανθού στο OpenTV

  • Είναι σε εξέλιξη ένας αγώνας αντοχής για το Σύστημα Υγείας και τους ανθρώπους του, για την κοινωνία, για τον κόσμο της εργασίας. Η επιτυχία ή όχι της μάχης και η αντοχή του ΕΣΥ θα κριθεί από :
  1. τη διατήρηση της συμμόρφωσης των πολιτών στα περιοριστικά μέτρα
  2. την επιτάχυνση και την πληρότητα της στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με επιπλέον προσωπικό (επικουρικό αλλά  και μόνιμο)
  3. την επάρκεια των μέτρων ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού
  4. τη γρήγορη ανάπτυξη όλων διαθέσιμων δημόσιων κλινών ΜΕΘ
  5. την αύξηση των διαθέσιμων διαγνωστικών τεστ και την έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων στο γενικό πληθυσμό

 

  • Tι διαφορετικό θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ;
  1. Θα δρομολογούσε 4000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών-λοιπού προσωπικού, για να έχουν κίνητρο (με ειδική μοριοδότηση) να έρθουν τώρα συμβασιούχοι να στηρίξουν το ΕΣΥ και να αντιστραφεί κάποια στιγμή η ιατρική μετανάστευση
  2. Θα έκανε κεντρική διαχείριση του εργαστηριακού ελέγχου της πανδημίας και των διαθέσιμων διαγνωστικών τεστ , ενισχύοντας τα Δημόσια Εργαστήρια και βάζοντας κοινούς κανόνες και κριτήρια στη συνταγογράφηση και δωρεάν κάλυψη αυτής της εξέτασης (τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα)
  • Θα ενσωμάτωνε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας τις δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και θα έδινε βάρος στην αξιοποίηση των γιατρών και λοιπών υγειονομικών της ΠΦΥ στην εξωνοσοκομειακή διαχείρισητης πανδημίας και στην κατ’ οίκον φροντίδαχρονίως πασχόντων που «Μένουν σπίτι»χωρίς συστηματική παρακολούθηση. Αυτό χρειαζόμαστε σ’ αυτή τη φάση και όχι αποδυνάμωση της ΠΦΥ από γιατρούς για να συμβάλλουν στην πρωινή λειτουργία των νοσοκομείων. 
/ Χωρίς κατηγορία