Αν. Ριζούλης: Ανοίγουμε δημόσιες δομές δεν κλείνουμε.

Ανδρέας Ριζούλης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναντήθηκα στο Υπουργείο Παιδείας με τον Υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου στις 17/9.

 Θα ήθελα να ενημερώσω τον εκπαιδευτικό κόσμο της Αχαΐας, τους μαθητές και τους γονείς για δυο εκπαιδευτικά ζητήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα..

 Την απρόσκοπτη  λειτουργία του ΚΠΕ Κλειτορίας και την έγκριση λειτουργίας τμημάτων ΓΕΛ, στο 10ο Πάτρας και στο Λάππα Αχαΐας.

 Τα δυο παραπάνω ζητήματα τέθηκαν στη συνάντηση μου με τον Υπουργό στις 17-09-2018, μαζί με άλλα εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν την Αχαΐα.

 Για το ΚΠΕ Κλειτορίας δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της έδρας όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός αλλά και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κύριος Γιαννόπουλος Γεώργιος σε προηγούμενη συνάντησή μας. Μάλιστα από τον Υπουργό ζητήθηκε η τοποθέτηση τουλάχιστον ενός ακόμη εκπαιδευτικού καθώς υπάρχουν τρεις κενές θέσεις..

 Για το ζήτημα της διατήρησης των τμημάτων των ΓΕΛ ο Υπουργός δεσμεύτηκε θετικά όπως και έγινε. Άλλωστε αποτελούσε και αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης..

 Πρωτίστως αποτελεί δικαίωση για τους μαθητές και τους γονείς των περιοχών που κινητοποιήθηκαν και ανέδειξαν το θέμα.

 Θα συμφωνήσουμε πως δεν χρειαζόταν να παρέλθει ένας μήνας ανησυχίας για τους μαθητές των δυο περιοχών. Όμως είναι παράδοξο από κάποιους φορείς να διαχέεται πως αποτελεί μεγάλη τους νίκη ένα ζήτημα που γνώριζαν πως θα καταλήξει θετικά.

 Επαναλαμβάνω, η νίκη είναι των μαθητών και των τοπικών κοινωνιών.

 Άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση ήταν αυτή που στάθηκε στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών όταν απολύονταν εκπαιδευτικοί της τεχνολογικής εκπαίδευσης και μαθητές χαμηλών κυρίως εισοδημάτων έμεναν εκτός δυνατότητας δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Υλοποιώντας άλλωστε τη θέση μας για δημόσια εκπαίδευση, από τις πρώτες πράξεις μας ως κυβέρνηση ήταν η αποκατάσταση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και επαναφορά  εκπαιδευτικών στις θέσεις τους..

 Ανοίγουμε δημόσιες δομές δεν κλείνουμε.

 Έχουμε την πρόθεση να διατηρήσουμε δομές ακόμη και οριακά, προς όφελος κυρίως των μαθητών και τις δημόσιας εκπαίδευσης.

 Δεν χρειάζεται επιλεκτική μνήμη και κυρίως όταν αφορά των χώρο της εκπαίδευσης.

 

/ Βουλευτές Αχαΐας