Αν. Παναγιωτόπουλος: Οι «αρχιερείς και οι ιερείς» των υποκλοπών θέλουν να ξεχάσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις

Παναγιωτόπουλος

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Οι «αρχιερείς και οι ιερείς» των υποκλοπών θέλουν να ξεχάσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις 

«Μνημείο κυνισμού και ιστορικού αναθεωρητισμού» που προσβάλλει «κατάφορα  τη μνήμη των Θυμάτων της Κατοχής», όπως πολύ σωστά επεσήμανε στην αυτονόητα αυστηρή ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα( ΕΣΔΟΓΕ), είναι οι απαράδεκτες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και αντ’ αυτού του κου Μητσοτάκη, Άκη Σκέρτσου. Χωρίς ιστορική, κοινωνική και πατριωτική αιδώ, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ στην κυβέρνηση μάς κάλεσε να ξεχάσουμε το ιστορικό χρέος της σύγχρονης και δημοκρατικής Γερμανίας προς τις χώρες που κατέστρεψαν οι ναζιστικές δυνάμεις Κατοχής στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κ. Σκέρτσος, που αν δεν ανακαλέσει επίσημα σημαίνει ότι η θέση του εκφράζει την άποψη του κ. Μητσοτάκη, με αυτές τους τις δηλώσεις, που είχε το πολιτικό θράσος να μιλήσει και σύγχρονο πατριωτισμό, αμφισβήτησε την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τις ρηματικές διακοινώσεις και τις θέσεις του/της εκάστοτε ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, αλλά κυρίως το λαϊκό αίτημα για ιστορική και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο κ. Σκέρτσος, οπαδός μάλλον μιας «αφελούς» και εν τέλει επικίνδυνης για τα εθνικά συμφέροντα αντίληψης για τη λήθη, καλεί τον Ελληνικό Λαό να ξεχάσει τις θυσίες του.  

Εμείς όμως δεν θα αφήσουμε τους «αρχιερείς και ιερείς των υποκλοπών» να «φτιασιδώσουν» την ιστορική αλήθεια όπως τους βολεύει. Να καθαγιάσουν, όπως έκανε και το μετεμφυλιακό κράτος, μέσα από την «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που τα θύματά τους και οι απόγονοί τους ζητούν δικαίωση. Ένα αίτημα για δικαίωση που πέρα από την ανθρωπιστική του διάσταση, στηρίζεται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου. «Οι αποζημιώσεις στα θύματα, οι επανορθώσεις στο κράτος για τις καταστροφές και τη λεηλασία του πλούτου, η έντοκη επιστροφή του κατοχικού δανείου και επαναπατρισμός των αρχαιολογικών  – πολιτιστικών θησαυρών», πρέπει να αποτελούν πάγιο αίτημα της Ελλάδας προς τη Γερμανία και να γίνουν επιτέλους πράξη

Ο αγώνας όλων μας για δικαίωση είναι απαράγραπτη οφειλή και ηθικό χρέος στους προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Ιερό καθήκον απέναντι στους εκατοντάδες εκτελεσθέντες συμπολίτες μας στα Καλάβρυτα, στον Μήτσο Ρεμπούτσικα από την Αχαγιά που έγραψε το «Τελευταίο Σημείωμα» και εκτελέστηκε με τους 200 στην Καισαριανή, στους εκτελεσθέντες σε όλη την Αχαΐα και την Ελλάδα, στις μαχήτριες και τους μαχητές της Εθνικής Αντίστασης που λευτέρωσαν τη χώρα από τους ναζιστές και τους φασίστες. Ένα ιερό χρέος και ιστορικό καθήκον που δεν μπορεί να «σβηστεί» από μεταμοντέρνες, αναθεωρητικές και ανιστόρητες επινοήσεις, γιατί μας παραδόθηκε γραμμένο με το αίμα των ηρώων μας.

/ Συνεντεύξεις