Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην κινητοποίηση για την διέλευση του τρένου.

95887037_1028508214209895_5177322349338296320_n

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με τον Βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου, τον Συντονιστή της Ν.Ε. Μιχάλη Σιδηρόπουλο, τους πρώην Βουλευτές Αχαΐας Κώστα Σπαρτινό και Ανδρέα Ριζούλη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δ.Ε. Κώστα Κόντη, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, μέλη των Οργανώσεων Μελών Αρκτικού Διαμερίσματος και Ρίου συμμετείχαν χθες (Κυριακή 3.5) στην συμβολική κινητοποίηση στον σταθμό του προαστιακού στο Ρίο αναφορικά με την υπόγεια διέλευση του τρένου.

Ένα αίτημα των κατοίκων της πόλης μας που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφουγκράστηκε και υιοθέτησε, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών εμμένει, χωρίς καμία διαβούλευση, στην επιλογή της για επίγεια διέλευση του τρένου αγνοώντας τόσο την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και την δρομολόγηση των ενεργειών για την υλοποίηση της από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Στη συμβολική συγκέντρωση, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πατρέων με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου σημειώνοντας ότι «εκείνο που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή, είναι να απαντήσουμε στο ‘τι θα κάνουμε’. Η απάντηση σε αυτό είναι η καθολική μας αποδοκιμασία στις επιλογές της Κυβέρνησης αλλά και η καθολική διατύπωση της βούλησης μας. Με αυτά θα πρέπει να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα.» Κατέθεσε την πρόταση για την συλλογή υπογραφών (ηλεκτρονικών και φυσικών) από όλους τους πολίτες της Πάτρας κάτω από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόγεια διέλευση του τρένου ώστε να εκφραστεί έτσι με τον πιο επίσημο τρόπο η καθολικότητα του αιτήματος. Ανέφερε επίσης ότι «το επόμενο διάστημα θα μας δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε που ακριβώς έχει σταματήσει το θέμα της υπόγειας διέλευσης του τρένου γιατί διάφοροι υπονομεύουν την προσπάθεια δηλώνοντας ότι ούτε προμελέτες υπήρχαν ούτε τίποτα!».

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι διέλαθε της προσοχής της Δημοτικής Αρχής, ως διοργανώτρια της κινητοποίησης, αλλά και αρκετών τοπικών μέσων ενημέρωσης η παρουσία του μοναδικού εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε αυτή, του Κώστα Μάρκου, και η μη αναφορά του στις σχετικές ανακοινώσεις. Να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης επαναπαυτήκαν, καλόπιστα, στην στρεβλή άποψη και στον παραμορφωτικό φακό της αντικειμενικότητας των δελτίων τύπων της δημοτικής αρχής.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ