Ανοιχτή επιστολή παθολόγων των Παθολογικών Κλινικών, των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών ΠΓΝΠ και ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Πάτρας για την επερχόμενη αποδυνάμωση και των δύο νοσοκομείων το επόμενο διάστημα.

βουλευτες

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με την ανοιχτή επιστολή παθολόγων των Παθολογικών Κλινικών, των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών ΠΓΝΠ και ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Πάτρας για την επερχόμενη αποδυνάμωση και των δύο νοσοκομείων το επόμενο διάστημα.

Η δραματική κατάσταση του Νοσοκομείου Πύργου είναι γνωστή στις υγειονομικές αρχές και την ηγεσία της 6ης ΥΠΕ εδώ και πολλούς μήνες. Εκτός από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των τελευταίων ετών, η απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου Πύργου έχει εξωθήσει σε φυγή ακόμη περισσότερους ιατρούς τους τελευταίους μήνες (συνολικά 15). Ενώ έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες από τους θιγόμενους ιατρούς του νοσοκομείου Πύργου, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ δεν προέβη σε καμία διορθωτική ενέργεια αλλά αντιθέτως επέτρεψε να χρονίσει και να επιδεινωθεί το πρόβλημα. Αντί να απομακρύνει τον διοικητή που μόλις σε ένα χρόνο κατάφερε να διαλύσει πλήρως το νοσοκομείο, με απόφαση του μετακινούνται στο Νοσοκομείο Πύργου παθολόγοι (μέχρι στιγμής 11) για κάλυψη εφημεριακών και όχι μόνο αναγκών, αποδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τα νοσοκομεία της Αχαΐας.

 

Οι παθολόγοι των Παθολογικών Κλινικών, των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών ΠΓΝΠ και ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Πάτρας ζητούν από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να δώσουν άμεσα μόνιμη λύση στο αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν σχετικά με την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, εξασφαλίζοντας τη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς ώστε οι πολίτες της Ηλείας να μην είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

/ Βουλευτές Αχαΐας