Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό κι Υφυπουργό Υγείας σχετικά με τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης στο Νομό υπό την παρουσία των Υπουργών με τους βουλευτές και όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

βουλε

 Ανοικτή επιστολή απέστειλαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, προς τον Υπουργό κι Υφυπουργό Υγείας προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για τον σχεδιασμό όσο και για τις ενέργειες που πρόκειται να προβεί η ηγεσία του Υπουργείου για τη στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας στο Νομό.

Στην επιστολή οι βουλευτές επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη διεξαγωγής ανοιχτής τηλεδιάσκεψης στην οποία εκτός από τους Υπουργούς, να συμμετέχουν οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ,οι εμπλεκόμενοι υγειονομικοί και λοιποί θεσμικοί φορείς της Αχαΐας, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση της Αχαΐας ,για τις ανάγκες και τις μεγάλες ελλείψεις που αφορούν τα Νοσοκομεία της Πάτρας καθώς και για το τρίτο στάδιο του επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας στην περιοχή μας.

Το δεύτερο κύμα που διανύουμε χτυπάει με σφοδρότητα τη χώρα. Όμως σύμφωνα με προειδοποιήσεις του ίδιου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αρχές του ερχόμενου έτους θα έχουμε την τρίτη φάση ξεσπάσματος της πανδημίας, η οποία βάσει ιατρικών εκτιμήσεων αν δεν ληφθούν έγκαιρα, ικανά κι αποτελεσματικά μέτρα, θα είναι ακόμη πιο έντονη.

/ Βουλευτές Αχαΐας