Αναφορικά με τις απολύσεις επικουρικού προσωπικού από τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

συριζα αχαια

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας αναφορικά με τις απολύσεις επικουρικού προσωπικού από τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

 

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν σε απόλυση (λύση σύμβασης) του επικουρικού προσωπικού που είχαν προσλάβει άρον άρον για να καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ λόγω πανδημίας και της αναίτιας, όπως αποδείχτηκε, διαθεσιμότητας του προσωπικού.

Η επιλεκτική λύση σύμβασης όσων στα χρόνια αυτά κάλυψαν τις υγειονομικές ανάγκες του κόσμου, δίνοντας την ψυχή τους, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο που ήδη ετοιμάζουν, δείχνουν πως σχεδιάζουν τον δρόμο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από τους πίνακες επικουρικών είναι απαραίτητοι για τον νευραλγικό χώρο της Υγείας. Όμως έχοντας επιλέξει τα άτομα αυτά από τους πίνακες των επικουρικών, έχει χαθεί πλέον η σειρά τους και η κάρτα ανεργίας τους!

Καλούμε την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να αντιληφθεί έγκαιρα ότι δεν υπάρχουν αναλώσιμοι εργαζόμενοι , δεν υπάρχουν άνθρωποι μιας χρήσης. Δεν είναι δυνατόν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες του Λαού και του εργατικού δυναμικού.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σταθερά απέναντι στις απαράδεκτες αυτές τακτικές εκμετάλλευσης ανθρώπινων ψυχών!

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ