Αναφορικά με την μη υγειονομική αξιοποίηση του πρώην 409.

συριζα αχαια

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την μη υγειονομική αξιοποίηση του πρώην 409.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρακολουθεί με ανησυχία την δρομολογούμενη εκποίηση του κτιρίου του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου 409, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο προορίζεται να παραδοθεί σε ιδιώτες επενδυτές, ακόμη και για μη Ιατρική χρήση!

Παρά την δέσμευση του διαθέτη Μαραγκόπουλου ότι το κτίριο του πρώην 409 πρέπει να στεγάζει υγειονομικές υπηρεσίες ή πανεπιστημιακές δραστηριότητες -όπως έγινε τόσα χρόνια με τις κλινικές του Νοσοκομείου ”’Άγιος Ανδρέας” , η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακινήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το συμπεριέλαβε στον διαγωνισμό που θα γίνει στις 22/2/23 και το κτίριο του πρώην 409 κινδυνεύει να παραδοθεί για 70 χρόνια σε ιδιώτη επενδυτή, για κάθε άλλη χρήση!

Ένα πολύ σοβαρό θέμα όπως αυτό της αξιοποίησης του άλλοτε στρατιωτικού νοσοκομείου,  δείχνει ακόμα μια φορά την κυβερνητική απαξία σε ό,τι αφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αντί να θεωρηθεί ευκαιρία κάλυψης κτιριακών κενών στον χώρο της δημόσιας Υγείας, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση σπεύδει να παραχωρήσει το κτίριο σε ιδιώτες για ελεύθερη χρήση. Καταστρατηγεί με αυτόν τον τρόπο της βούληση του ευεργέτη με αποτέλεσμα να κινδυνεύει  να προσβληθεί ο διαγωνισμός από τους συγγενείς του διαθέτη, που θα ζητήσουν να τους επιστραφεί το ακίνητο φιλέτο.

Μήπως είναι αυτός ο απώτερος σκοπός των κυβερνητικών χειρισμών;

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλει το γεγονός και ζητά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επανεξετάσει το θέμα και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, να σχεδιαστεί η αναμόρφωση του κτιρίου και η διάθεσή του για Υγειονομικές υπηρεσίες, μία εκ των οποίων μπορεί να είναι η εγκατάσταση σε αυτό κλινικών δραστηριοτήτων του ”διπλανού”  Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων που έχει ανάγκη νέων χώρων, για να αναπτύξει πλήρως τις ιατρικές δραστηριότητές του σε κλινικό επίπεδο  αλλά και στα τακτικά Εξωτερικά ιατρεία.

Η γειτνίαση άλλωστε του κτιρίου του πρώην 409 με το κτίριο του Πρεβεντορίου όπου στεγάζεται εδώ και χρόνια το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, ευνοεί αυτή την επέκταση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου.

Καλούμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επανεξετάσει το θέμα και το Υπουργείο Υγείας να διεκδικήσει το κτίριο προς όφελος του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ