Αναφορικά με την μη υγειονομική αξιοποίηση του πρώην 409.

συριζα αχαια

Το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας κακόβουλα μυθεύματα σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το πρώην 409 στρατιωτικό νοσοκομείο. Σήμερα που το κληροδότημα κινδυνεύει να παραχωρηθεί για εμπορική χρήση μέσω δημοπρασίας η οποία έχει οργανωθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θέλουμε για πολλοστή φορά να δηλώσουμε και να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε η μεταφορά των κλινικών ΩΡΛ, Οφθαλμολογική, Μαιευτική – Γυναικολογική από τον ιδιαίτερα παλαιωμένο χώρο του πρώην 409 στρατιωτικού νοσοκομείου, μαζί με την πνευμονολογική κλινική του Νοσημάτων Θώρακος, στον φυσικό χώρο τους, δηλαδή στο ανακαινισμένο εκ βάθρων Νοσοκομείο ‘’Άγιος Ανδρέας’’.

Υλοποιήθηκε έτσι ένα χρόνιο αίτημα των υγειονομικών και της κοινωνίας για ανθρώπινες και λειτουργικές συνθήκες όλων των Κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στον ίδιο χώρο πλέον, σεβόμενοι τους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Η πόλη μας έχει τεράστια ανάγκη χώρων υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης. Προτάσεις για την αξιοποίηση του κτηρίου, προς αυτή τη κατεύθυνση, υπάρχουν πολλές. Ενδεικτικά αναφέρουμε χώρο για ανακουφιστική/παρηγορητική μονάδα ασθενών τελικού σταδίου, κέντρο αποκατάστασης ενηλίκων, αποσυμφόρηση υπηρεσιών του Καραμανδανείου, με παράλληλη κάλυψη των αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η πόλη μας πρέπει να απαιτήσει την αναστολή του πλειστηριασμού για να μην καταλήξει το κτήριο σε εκμετάλλευση αντίθετη από τον σκοπό του διαθέτη, όταν οι υγειονομικές ανάγκες υγειονομικών υπηρεσιών είναι τεράστιες.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ