Αναφορικά με την αναστολή εργασίας των υγειονομικών.

συριζα αχαια

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας αναφορικά με την αναστολή εργασίας των υγειονομικών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η αυταρχική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το θέμα του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, απειλεί με απολύσεις και αναστολή εργασίας τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Χωρίς ντροπή προσπαθεί να διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να δημιουργήσει ένα υβριδικό σύστημα δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, το γνωστό Σ.Δ.Ι.Τ. με το κέντρο βάρους να βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα.

Τώρα με τον ανασχηματισμό αυτές τις πολιτικές καλείται να προωθήσει ένας πολιτικός γνωστών ακροδεξιών απόψεων, θιασώτης της μισαλλοδοξίας και της διχαστικής ρητορικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο θεματοφύλακας του ΕΣΥ και δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιήσει η Δεξιά τα σχέδιά της που λόγω πανδημίας είχε αναγκαστεί να αφήσει στην άκρη!

Με την δικαιολογία του μη εμβολιασμού ενός μικρού ποσοστού υγειονομικών, προσπαθεί να επιφέρει καίριο πλήγμα στον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος Υγείας. Το μέτρο της αναστολής εργασίας των μη εμβολιασμένων είναι στάχτη στα μάτια του Λαού! Το γεγονός είναι ότι οι χθεσινοί υγειονομικοί ήρωες, μπαίνουν σε αναστολή παραβλέποντας ότι η μετατροπή των νοσοκομείων αποκλειστικά σε νοσοκομεία αντιμετώπισης του κόβιντ, αύξησε τα υπόλοιπα προβλήματα Υγείας και την θνησιμότητα του γενικού πληθυσμού!

Καλούμε τους πολίτες να στρέψουν την δικαιολογημένη αγανάκτησή τους, σε μαζικές διεκδικήσεις ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Η αναστολή των κανονικών αδειών όλων των υγειονομικών δημιουργεί αρνητικό κλίμα και προδιαθέτει για μειωμένη απόδοση. Η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες της στους πολίτες. Τα μέτρα αναχαίτισης του κορονοϊού στους χώρους εργασίας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις πολυπληθείς σχολικές αίθουσες είναι ανύπαρκτα!

Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό για το συλλογικό καλό, αλλά λέμε ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα, γιατί έχουν γίνει αγώνες και έχει χυθεί αίμα για το δικαίωμα του ανθρώπου να αποφασίζει για τον εαυτό του. Να δοθεί χρόνος για ουσιαστική ενημέρωση της αναγκαιότητας και της ασφάλειας των εμβολίων. Η επιβολή κατασταλτικών μέτρων αυταρχικού χαρακτήρα είναι αντίθετη με τις αξίες της Αριστεράς της Ανανέωσης, της Αριστεράς της Αλληλεγγύης, της Ριζοσπαστικής Προοδευτικής Αριστεράς!