Αναφορικά με την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας.

συριζα αχαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας.

Χαιρετίζουμε την έναρξη των συνεδριάσεων της Επιτροπής Κρίσης των Μελετών που υποβλήθηκαν για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας γιατί αποτελεί ένα θετικό βήμα για την αξιοποίηση του.

Έστω και αν έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από την δωρεάν παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δήμο Πατρέων και όλο αυτό το διάστημα το μέτωπο χρησιμοποιείται ως ένα τεράστιο πάρκινγκ για να λιάζονται τα αυτοκίνητα των πολιτών, καθώς δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση από την δημοτική αρχή Πελετίδη για το κυκλοφοριακό της πόλης.

Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην σταθούμε σε ένα σημείο της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής που βρίθει από ιστορική και πολιτική ασέβεια και μικροπολιτική σκοπιμότητα και προσπαθεί να οικειοποιηθεί τους πολύχρονους αγώνες του πατραϊκού λαού. Όπως και δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς ότι τόσο ο κ. Πελετίδης και η παράταξη του όσο και το κόμμα του, πριν γίνουν δημοτική αρχή, δεν είχαν καμία συμμετοχή στο κίνημα των πολιτών που είχε δημιουργηθεί για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου.

Έπρεπε να περάσουν δεκαετίες για να βρεθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς να υλοποιήσει το αίτημα του πατραϊκού λαού το οποίο είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας προς τους πατρινούς πολίτες κατά την προεκλογική του ομιλία στο “Τόφαλος” τον Γενάρη του 2015. Μια υπόσχεση που τηρήθηκε στο ακέραιο βάζοντας τέρμα στην κοροϊδία των προσωρινών παραχωρήσεων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Εάν η δημοτική αρχή κατάφερνε έστω και για μια φορά να ρίξει το βλέμμα της στα πραγματικά δεδομένα και να αποδεσμευτεί από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες θα είχε διαπιστώσει ότι την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι παραχωρήσεις προς το Δήμο Πατρέων δεν περιορίστηκαν μόνο στο θαλάσσιο μέτωπο των 3,5 χιλιομέτρων, αντί των 350 μ που παραχωρούσε η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου. Στο Δήμο Πατρέων παραχωρήθηκαν επίσης από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ το πλατανόδασος στον Καστελόκαμπο, έκτασης πενήντα εννέα στρεμμάτων, δεκατρία καταστήματα και τέσσερις αίθουσες σε τέσσερις οικισμούς των εργατικών κατοικιών ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους δημότες. Τέλος με παραχώρηση προς το Δήμο Πατρέων δόθηκε η δυνατότητα να υλοποιηθεί από αυτόν η μετατροπή του κτιρίου στην Μανιακίου σε δημοτικό παιδικό σταθμό.

Αυτό εξάλλου αποτελούσε πολιτική επιλογή κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα, όπως για παράδειγμα οι παραχωρήσεις των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο, του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής κ.α. Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε την θέση και την άποψη του για τον δημόσιο χώρο και την αξιοποίηση του προς όφελος των πολιτών και όχι των όποιων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η δημοτική αρχή του ΚΚΕ ας είναι έστω και μια φορά ειλικρινής και ας δεχτεί αυτό που πιστεύει όλος ο πατραϊκός λαός. Δηλαδή ότι μετά από 40 χρόνια βρέθηκε μόνο μια κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν τον κορόιδεψε και τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, δίνοντας στη πόλη την ευκαιρία να ενωθεί με το θαλάσσιο της μέτωπο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και την ανάπτυξη της.