«Αναφορά στη Βουλή με θέμα τις επισημάνεις και εκκλήσεις της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ) για το επικείμενο  άνοιγμα των σχολείων»

βουλευτες

Θέμα: «Αναφορά στη Βουλή με θέμα τις επισημάνεις και εκκλήσεις της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ) για το επικείμενο  άνοιγμα των σχολείων».

     Οι Βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν ως Κοινοβουλευτική Αναφορά την από 5 Ιανουαρίου 2022 Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ) για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων. Την Αναφορά συνυπογράφουν … ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

     Το άνοιγμα των σχολείων, με φόντο τις  χιλιάδες έως σήμερα ανθρώπινες απώλειες και σε ένα πλαίσιο ανασφάλειας για μαθητές, καθηγητές και οικογένειες και η διγλωσσία του Υπουργείου κλονίζουν την Ομοσπονδία και τους καθηγητές – μέλη της: αναπάντητα ερωτήματα για τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν σχετικά με τη χρήση μάσκας, το ποσοστό νόσησης για να κλείσει ένα τμήμα, το κόστος των Rapid Test κ.α. Οι μέχρι σήμερα αποφάσεις της κ. Κεραμέως για τη λειτουργία των σχολείων ανορθολογικές και επικίνδυνες με κορωνίδα το περίφημο ποσοστό του 50%+1 που απαιτείται για να κλείσει ένα τμήμα, το οποίο με επιτυχία έχει οδηγήσει σε υπερμετάδοση του Covid.

   Εχθές με το πρώτο άνοιγμα καταγράφηκαν χιλιάδες κρούσματα μεταξύ των μαθητών. Η Ομοσπονδία ζήτησε τα αυτονόητα, αυτά για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξ’ αρχής φωνάζει:  τήρηση αποστάσεων ασφαλείας για τους μαθητές στα τμήματα, δωρεάν μοριακά τεστ για εμβολιασμένους και μη μαθητές-καθηγητές-προσωπικό καθαριότητας, πυκνότερα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών, κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς πριν το άνοιγμα των σχολείων και άλλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να επικρατήσει η λογική: να μην ανοίξουν τα σχολεία για λίγες μέρες.

                                                              Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

                                       

                                                                                

                       Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

                                                                       ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

 

Θέμα: «Επισημάνεις και εκκλήσεις της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το επικείμενο  άνοιγμα των σχολείων».

Οι  Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως Αναφορά την υπ΄αρ. Πρωτ. 128/05.01.2022 Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, η οποία απευθύνεται προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα το «Άνοιγμα των Σχολείων».

Στην Ανακοίνωσή της η ΟΛΤΕΕ κάνει αρχικά αναφορά στην περίφημη πλέον υπ΄αρ. 50/2021 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σχετικά με την τηλεκπαίδευση και τις γνωστές σε όλους μας παραβιάσεις της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Το «ράπισμα» αυτό της Αρχής προφανώς αποτελεί πλέον πυξίδα για τις αποφάσεις του Υπουργείου, το οποίο δυστυχώς περιορίζεται στο να λαμβάνει αποφάσεις που μόνο με δύο λέξεις μπορούν να χαρακτηριστούν: ανορθολογικές και επικίνδυνες.

Με φόντο τις ανθρώπινες απώλειες και σε ένα πλαίσιο ανασφάλειας για μαθητές, καθηγητές και οικογένειες, η διγλωσσία του Υπουργείου κλονίζει την Ομοσπονδία και τους καθηγητές – μέλη της και διατυπώνονται σήμερα κρίσιμα αναπάντητα ερωτήματα για τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν: τύπος μάσκας και χρήση της, ποσοστό νόσησης για να κλείσει ένα τμήμα, απουσίες μαθητών, άδειες εκπαιδευτικών, κόστος Rapid test, που δεν προλαβαίνουν να πραγματοποιηθούν σε δομές του Δημοσίου και πολλά άλλα.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει και αυτή για ακόμη μια φορά τα προβλήματα στα σχολεία: ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, που δεν επαρκεί ούτε καν για τη βασική καθαριότητα και απολύμανση, ανυπέρβλητα προβλήματα γραμματειακής υποστήριξης, ατέλειωτη γραφειοκρατία για τη σωστή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, αρρύθμιστα ζητήματα για το θέμα των απουσιών των μαθητών λόγω καραντίνας, ανεπάρκεια δομών υγείας, ώστε οι μαθητές να μπορούν να πραγματοποιήσουν τα Rapid Test, αδυναμία έκδοσης πιστοποιητικών νόσησης, λόγω υψηλού κόστους PCR και συνεπώς αδυναμία νόμιμης δικαιολόγησης των απουσιών των παιδιών και βέβαια το περίφημο 50% +1, το οποίο με επιτυχία οδηγεί σε υπερμετάδοση του Covid…

Η Ομοσπονδία ζητά: τήρηση αποστάσεων ασφαλείας για τους μαθητές στα τμήματα, δωρεάν μοριακά τεστ για εμβολιασμένους και μη μαθητές-καθηγητές-προσωπικό καθαριότητας, πυκνότερα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών, κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς πριν το άνοιγμα των σχολείων και άλλα.

Καλείται η αρμόδια Υπουργός να επιληφθεί του θέματος, να απαντήσει επί των ανωτέρω και να ενημερώσει το Σώμα σχετικά με τις πρωτοβουλίες, που έλαβε για τη διευθέτηση του ζητήματος, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με ασφάλεια και καμία ζωή δε θα κινδυνεύσει.

Επισυνάπτεται η υπ΄αρ. Πρωτ. 128/05.01.2022 Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

 

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2022

                                                                    Οι Βουλευτές που καταθέτουν

                                                                            Μάρκου Κωνσταντίνο

                                                                     Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)

                                                                   Βαρδάκης Σωκράτης

                                                                   Βέττα Καλλιόπη

                                                                    Γκιόλας Γιάννης

                                                                     Ζουράρις Κωνσταντίνος

                                                                    Θραψανιώτης Μανόλης

                                                                     Κασιμάτη Νίνα

                                                                    Καφαντάρη Χαρά

                                                                    Μάλαμα Κυριακή

                                                                  Μαμουλάκης Χαράλαμπος

                                                                   Μπάρκας Κωνσταντίνος

                                                                  Μπουρνούς Γιάννης

                                                                 Νοτοπούλου Αικατερίνη

                                                                  Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

                               Παπαδόπουλος Σάκης

                               Πούλου Παναγιού

                               Πέρκα Θεοπίστη

                               Σκούφα Μπέττυ

                              Τζούφη Μερόπη

                              Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

                              Φάμελλος Σωκράτης

                              Ψυχογιός Γεώργιος

/ Βουλευτές Αχαΐας