Αναφορά για την Κοινή επιστολή της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου & Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Ζακύνθου με θέμα την αύξηση θετικών κρουσμάτων covid 19 στη Ζάκυνθο και σε υγειονομικούς

βουλευτες

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν 13 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την κοινή επιστολή της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για την αύξηση των θετικών κρουσμάτων covid 19 στη Ζάκυνθο και σε υγειονομικούς.

Με την επιστολή αυτή επισημαίνεται η εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον για το σύνολο των εργαζομένων στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης με τα κρούσματα στο προσωπικό του και ζητούνται επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ σε όλο το προσωπικό με εξασφάλιση επιπλέον αντιδραστηρίων και αναλυτών, αλλά και η διενέργεια άμεσης προκήρυξης για το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων  τόσο σε γιατρούς όσο σε νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.

Σε καθημερινή βάση πλέον διαπιστώνεται ότι η λίστα των κυβερνητικών παραλείψεων στο χώρο της υγείας μακραίνει, δοκιμάζοντας τα όρια της αντοχής των υγειονομικών, ενώ η εμπιστοσύνη των πολιτών κλονίζεται συθέμελα.

Καλούμε για μια ακόμα φορά το Υπουργείο, έστω και τώρα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που να ανταποκρίνονται στις κρίσιμες στιγμές που ζει η ελληνική κοινωνία.

Στα συνημμένα το πλήρες κείμενο της Αναφοράς που κατατέθηκε  από τους 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 Οι βουλευτές

Κώστας Μάρκου και  Σία Αναγνωστοπούλου

Αλεξάνδρου Υψηλάντου 216, Πάτρα

/ Βουλευτές Αχαΐας