ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 7Ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

συριζα

 

Θεωρούμε ότι είναι μια σαφής νίκη της Νέας Δημοκρατίας που της δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσει Κυβέρνηση και μάλιστα με αυτοδυναμία.

Όμως δεν είναι στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι επιθυμούσαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και μέσα σε ένα μήνα από το 23% περίπου να φτάσει στο 31,5% πράγμα που σημαίνει ότι αύξησε τη δύναμή του κατά 25%.

Είναι πια ο μεγάλος πόλος του κεντροαριστερού προοδευτικού χώρου και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και οι κατακτήσεις της προηγούμενες τετραετίας να διατηρηθούν. Έχουμε τη δύναμη και τη διάθεση να παλέψουμε για αυτόν τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε και στήριξε πάνω μας τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο.

Η Αριστερά ξέρει και να χάνει και να κερδίζει, δεν σταματάει όμως ποτέ να αγωνίζεται για την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων.

Όσον αφορά τον νομό Αχαΐας είμαστε στα ποσοστά που είμασταν τον Σεπτέμβριο του 2015 επιτυγχάνοντας πανελλαδικά τη δεύτερη καλύτερη εκλογική επίδοση του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία. Άρα, δικαιούμαστε να είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που κάναμε και το αποτέλεσμα που είχε και πρέπει να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που πραγματικά μας έδωσε αυτή τη χαρά,  ο νομός μας να κρατήσει το προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο.

 

 

————————————————————————————

            ΣΥ. ΡΙΖ. Α.  ΑΧΑΪΑΣ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας

Αλέξανδρου Υψηλάντη 216 και Γουναρη (5ος & 6ος όροφος), Τ.Κ. 26 222, Πάτρα

Τηλ: 2610 220600 / FAX: 2610 340612

email: [email protected]

URL: www.syriza-achaias.gr

FB: Συριζα Αχαίας