Ανακοίνωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχετικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

βουλευτες

Λίγες μόνο ώρες μετά το πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, φάνηκε η έλλειψη οργάνωσης και ετοιμότητας του Υπουργείου Παιδείας  να αντιμετωπίσει σοβαρά και υπεύθυνα την έναρξη των σχολείων στην υφιστάμενη κατάσταση.  Με  σχολικές  μονάδες ανέτοιμες να ανταποκριθούν στις υγειονομικές ανάγκες της εποχής και χωρίς τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία  τους και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σε αρκετά σχολεία της Πάτρας λοιπόν  ξεκίνησαν καταλήψεις, όχι από αντίθεση των μαθητών στη χρήση μάσκας, αλλά εξαιτίας αυτών των συνθηκών και του  συνωστισμού μεγάλου αριθμού μαθητών στα τμήματα (23-27).

 

Οι μαθητές ζητούν καλύτερα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Ζητούν την τήρηση των αποστάσεων, τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων και τη διασφάλιση καθαριότητας –μασκών κλπ. Αν δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές και μέτρα, μόνο η χρήση μάσκας δεν μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Άλλο ένα θέμα προέκυψε επίσης  στο  Αρσάκειο σχολείο της Πάτρας, το οποίο  δεν ανανέωσε τη σύμβαση εκπαιδευτικού κάνοντας χρήση του πρόσφατου νόμου-δώρο της κυβέρνησης προς τους σχολάρχες. Για τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό  εξέδωσε  ανακοίνωση η ΟΙΕΛΕ αναφέροντας ότι αφορμή ήταν η συνυπογραφή εκ μέρους της, επιστολής προς τη Διοίκηση του Σχολείου, με την οποία οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν την επανεξέταση του τρόπου διεξαγωγής της διδασκαλίας.

 

Ζητάμε από την κοινή γνώμη, τους δημοσιογράφους και τους γονείς της Πάτρας να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Ζητάμε να σπάσουν οι πολυμελείς τάξεις άμεσα, ειδικά εκεί που υπάρχει διαθεσιμότητα αιθουσών και να απαιτηθεί επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.

Ζητάμε να δοθούν  άμεσες απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και καλούμε την πολιτική ηγεσία να εξετάσει τα ζητήματα αυτά και να αναλάβει σχετικές δράσεις.

/ Βουλευτές Αχαΐας