Ανακοίνωση των βουλευτών Αχαιας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου για τη σύλληψη των υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.

βουλευτες

Μετά την ανικανότητα της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης σειρά είχε η αυταρχική στάση της Κυβέρνησης προς τους υπαλλήλους Εξωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου.

Κατά τη διάρκεια της νόμιμης απεργίας που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Yπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης και ενώ είχαν υποβάλει εγκαίρως έγγραφη αναφορά-υπόμνημα, εννέα υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα ,αφού αρνήθηκαν να κάνουν τις έκτακτες μεταγωγές κρατουμένων προς το Νοσοκομείο, οδηγήθηκαν σε αυτόφωρη διαδικασία ,έπειτα από μήνυση που ασκήθηκε για παράβαση καθήκοντος από τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας .

Την ώρα που η υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης είναι σημαντικά υποστελεχωμένη και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών που τους αναλογούν (εξωτερική φρούρηση της φυλακής και φρούρηση όλων των νοσηλευόμενων καταδίκων και υποδίκων) έρχεται να προστεθεί άλλη μία, αυτής των μεταγωγών κρατουμένων . Η Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου είχε υποσχεθεί ότι η ευθύνη των μεταγωγών αυτών θα περνούσε στους εξωτερικούς φρουρούς μόνο όταν η υπηρεσία τους θα στελεχωνόταν επαρκώς με πρόσθετα άτομα. Παρόλα αυτά προχώρησε χωρίς να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακόμη μία μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας: να συλλαμβάνονται απεργούντες υπάλληλοι σε μια απεργιακή κινητοποίηση, που μέχρι της συλλήψεώς τους δεν είχε κριθεί παράνομη από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

/ Βουλευτές Αχαΐας