Ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς με προβλήματα υγείας.

συριζα αχαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς με προβλήματα υγείας.

 

Η αναλγησία  του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει τέλος. Το Προεδρικό Διάταγμα 50/1996 στο άρθρο 13, ορίζει με σαφήνεια τις ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών που χρήζουν προτεραιοποίησης  στις μεταθέσεις τους  για λόγους  υγείας.

Στην  εγκύκλιο που στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στις 11 Νοέμβρη 2021 σχετικά με τις μεταθέσεις  εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, δεν δίνεται το δικαίωμα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, όπως και στους πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά πλάκας να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης.

Όπως καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης, οι νοσούντες από Μεσογειακή Αναιμία και από Δρεπανοκυτταρική Νόσο, είναι απαραίτητο να εργάζονται σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε Νοσοκομεία που διαθέτουν ειδικές μονάδες  παρακολούθησης και μετάγγισης (η οποία γίνεται κάθε 15 μέρες). Όπως επίσης οι πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι απαραίτητο να εργάζονται κοντά στα Νευρολογικά τμήματα και κλινικές όπου αντιμετωπίζονται.

Καλούμε το Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα το οξύ πρόβλημα που προέκυψε και καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας  Δυτικής Ελλάδας  να προωθήσει το αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και να ασκήσει πίεση ώστε να λυθεί το πρόβλημα αυτό. Ενώνουμε τη φωνή μας  με την Ελληνική  Ομοσπονδία  Θαλασσαιμίας  και  με την Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της  Σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

————————————————————————————

            ΣΥ. ΡΙΖ. Α.  ΑΧΑΪΑΣ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας

Αλέξανδρου Υψηλάντη 216 και Γουναρη (5ος & 6ος όροφος), Τ.Κ. 26 222, Πάτρα

Τηλ: 2610 220600 / FAX: 2610 340612

email: [email protected]

URL: www.syriza-achaias.gr

FB: Συριζα Αχαίας