Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με φαινόμενα αυταρχικής βίας και ανεξέλεγκτης καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κέντρο της Αθήνας.

συριζα αχαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με φαινόμενα αυταρχικής βίας και ανεξέλεγκτης καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Το Δόγμα Νόμος και Τάξη, Αστυνόμευση και Ασφάλεια έχει πυροδοτήσει φαινόμενα αυταρχικής βίας και ανεξέλεγκτης καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε άλλους αυτοαναγορευόμενους ταγούς της ηθικής και των κανόνων.

Ήδη στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί επιβάλλοντας ανεξέλεγκτα ποινές και εποπτεύοντας την εφαρμογή του Ισλαμικού Νόμου αυτοαποκαλούμενη “Ισλαμική Αστυνομία”. Πού; Στο κέντρο της Αθήνας σε γνώση της μόνης αρμόδιας να επιβάλει το Νόμο Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε γίνεται ολοένα πιο εμφανές ότι η Τάξη έχει σημασία και όχι το κόστος της σε ανθρώπινα δικαιώματα και ζωές. Ένα 17 χρονο κορίτσι από το Ιράκ , στο κέντρο της Αθήνας υπέστη απόπειρα πνιγμού από τον 53χρονο πατριό της μπροστά στην αμίλητη μάνα της , διότι αρνήθηκε να παντρευτεί 40χρονο φίλο του. Με το νόμο 4511/2018 κορωνίδα προς αποκατάσταση των ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων Μουσουλμάνων πολιτών της Δυτικής Θράκης, ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά τη συνθήκη της Λωζάνης, κατήρτισε Νόμο ο οποίος προβλέπει ότι τα πολιτικά δικαστήρια διαθέτουν το τεκμήριο δικαιοδοσίας, ενώ ο Μουφτής ασκεί τις αρμοδιότητές του μέσα σε καθορισμένο πλαίσιο, το οποίο θα προασπίζει περισσότερο τα δικαιώματα και έννομα συμφέροντα των διαδίκων. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φέρει ρηξικέλευθο νόμο περιορίζοντας στην διάθεση των διαδίκων μερών την υπαγωγή τους στο Μουφτή και τον Ισλαμικό Νόμο αυστηρά και μόνο στη Δυτική Θράκη , η Νέα Δημοκρατία ανέχεται την εφαρμογή της Σαρία ….στο κέντρο της Αθήνας . Φανατικοί Ισλαμιστές ελέγχουν και επιβάλλουν τιμωρίες στα κορίτσια επειδή ακολουθούν το “δυτικό” τρόπο ζωής . Κοριτσάκια κάτω των 18 ετών εξαναγκάζονται σε γάμους με πολύ μεγαλύτερους άνδρες . Ένα 17χρονο κορίτσι έρμαιο στα χέρια του πατριού της , που θα την έπνιγε στο κέντρο της Αθήνας αφού προηγουμένως σύμφωνα με αναφορές την είχε θωπεύσει , επειδή δεν υπάκουσε στις εντολές του .

Καταγγέλλουμε τη βία σε βάρος των μουσουλμάνων κοριτσιών και την καταπάτηση του δικαιώματός τους ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας τους , προστασίας της σεξουαλικής τους ελευθερίας και βεβαίως προστασίας του δικαιώματός τους στην ελεύθερη πρόσβαση στη μάθηση και στην κοινωνική χειραφέτηση . Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα στην τελική κατάργηση της Σαρία στη Δυτική Θράκη , στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ , ανέχεται την επιβολή της , μη λαμβάνοντας πρόνοια για τις κατά την προσέγγισή τους “γκετοποιημένες ” περιοχές στην Αθήνα , όπου μικρά παιδιά υφίστανται βία , κακοποίηση κάθε μορφής , αδύναμα και απροστάτευτα. Άλλωστε, η συνθήκη της Λωζάνης που προέβλεπε τη Σαρία για τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης , έχει εδώ και δυο χρόνια γίνει κουρέλι από τις παραβιάσεις της Τουρκίας του Ερντογάν , η οποία σημειωτέον κατήργησε τη Σαρία επί Κεμάλ Αταττούρκ το 1924.

Είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που στερείται θεμελιωδών δικαιωμάτων και δεν ησυχάζουμε. Είμαστε δίπλα στη 17χρονη και δεν ξέρουμε αν συνεχίζει να ζει με τον πατριό που αποπειράθηκε να την πνίξει , αφού πρώτα την ταπείνωσε μπροστά στα μάτια της ίδιας της της μάνας. Απαιτούμε απαντήσεις . Δε βολευόμαστε με το Δόγμα Νόμος και Τάξη.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ