Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την συμπλήρωση τριών χρόνων από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

συριζα αχαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την συμπλήρωση τριών χρόνων από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

 Είμαι 30 χρονών, drag queen, ακτιβιστής. Είμαι οροθετικός, είμαι αδελφή. Ασχολούμαι ως ακτιβιστής κυρίως με αυτά τα θέματα, αλλά και με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά. Είμαι μια drag queen οροθετική τσούλα.

Ζακ Κωστόπουλος

22.8.1985 – 21.9.2018

 

Είναι γνωστός σε όλη την Ελληνική κοινωνία ο τρόπος που, από τις πρώτες ώρες και με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα ΜΜΕ κάλυψαν την αποτρόπαια δολοφονία που τελέστηκε τρία χρόνια πριν, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018, στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ζακ, κατά την άποψη των ΜΜΕ, ήταν ένας οπλισμένος ληστής, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ληστεία που επιχειρούσε διότι έπεσε πάνω σε σπασμένα τζάμια και αυτοτραυματίστηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει μετά την ληστεία και πέθανε.

Παρά όμως όλα αυτά τα συντριπτικά και ανεπίδεκτα οποιασδήποτε αμφισβήτησης στοιχεία, που εμφανίστηκαν τις επόμενες από τη δολοφονία ημέρες, τα οποία κατέρριψαν όλες τις σαθρές θεωρίες των δραστών, της αστυνομίας και των πρόθυμων να μεταφέρουν αυτούσια την άποψή τους ΜΜΕ, η αφήγηση του “πρεζάκια ληστή με το μαχαίρι” δεν έχει απαλειφθεί καθόλου από ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Στον μέσο τηλεθεατή/αναγνώστη/ακροατή εντυπώθηκε η πρώτη πληροφορία που μεταφέρθηκε από τα ΜΜΕ, την οποία όχι μόνο δεν φρόντισαν να ανασκευάσουν σύμφωνα με τα στοιχεία που εν τω μεταξύ είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά, συνδαυλίζοντας τον κοινωνικό εκφασισμό, έπαιξαν έναν συγκεκριμένο ρόλο στη διαμόρφωση μιας γενικότερης κατάπτυστης εικόνας γεμάτης τοξικοφοβία, ομοφοβία, τρανσφοβία κτλ.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω την τριετία που προηγήθηκε νιώσαμε ισχυρά κύματα τοξικότητας να μας κυκλώνουν, όπου δημοσιογράφοι και χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι με προφανώς ανεπίγνωστο τρόπο «κλωτσάνε με μανία μπρος στα μάτια μας, τον πληγωμένο κι αβοήθητο εαυτό τους» με ξεχειλωμένο ομοφοβικό μένος, αναπαρήγαγαν τις προαναφερθείσες συνομωσιολογικές θεωρίες και εξέπεσαν σε κήρυκες του μίσους.

Ελπίζουμε, στη δίκη που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, να αποδοθεί δικαιοσύνη για το αλλιώτικο αυτό παιδάκι.

#Justice4ZakZackie

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ