Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις εκλογές στην ΕΠΣ Αχαΐας.

συριζα αχαια

Το Τμήμα Αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαιρετίζει τις εκλογές στην ΕΠΣ Αχαΐας.

Το γεγονός ότι υπάρχει μοναδική υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου φανερώνει και το αποτύπωμα που αφήνει στο Αχαϊκό Ποδόσφαιρο η σημερινή διοίκηση του κ. ‘Άγγελου Δανιήλ

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε πως αποτελεί αρνητικό σημείο της διαδικασίας, ότι ψηφίζουν μόνο 41 σωματεία σε σύνολο 85-88 ποδοσφαιρικών σωματείων της Αχαΐας δηλαδή αποκλείονται από την ψηφοφορία πάνω από το 50% των σωματείων ποδοσφαίρου της Αχαΐας. Κι ανάμεσα σε αυτά που δεν ψηφίζουν, συγκαταλέγονται ιστορικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι όπως ο Παναιγιάλειος, ο Άρης και ο Ατρόμητος Πάτρας, επειδή ενεγράφησαν στο μητρώο μετά τις 31-12-2020 (;) ενώ είναι αγωνιστικά ενεργά σωματεία και με συμμετοχή σε Εθνικά πρωταθλήματα!

Οι αδέξιοι χειρισμοί της αθλητικής ηγεσίας και προσωπικά του Υπουργού Αθλητισμού, σχετικά με το Μητρώο σωματείων της ΓΓΑ, αλλά και οι πιεστικές ημερομηνίες που τέθηκαν, στερούν από ποδοσφαιρικούς συλλόγους και με αγωνιστική δραστηριότητα αλλά και με ιστορία στο ποδόσφαιρο, το δικαίωμα να εκλέγουν του εκπροσώπους στην διοίκηση της τοπικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης, γεγονός πρωτόγνωρο για τα αθλητικά δεδομένα της χώρας μας!

Περιμέναμε πώς η αθλητική ηγεσία και ο υφυπουργός Αθλητισμού, θα αντιμετώπιζαν με την δέουσα σοβαρότητα αλλά και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης, το πρόβλημα που δημιούργησαν αλλά, αντίθετα είδαμε πώς το Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ εργαλειοποιήθηκε από τον υπουργό Αθλητισμού στην προσπάθειά του να ελέγξει την ροή των Σωματείων, προς τις κάλπες των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων. Έτσι, σωματεία με ενεργό δράση και συμμετοχή στα πρωταθλήματα δεν θα ψηφίσουν!

Θέλουμε να ελπίζουμε πώς η νέα Διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα άρει τα κωλύματα που δημιούργησε ο νόμος αλλά και η τακτική Αυγενάκη και θα αντιμετωπίσει -όπως έκανε μέχρι τώρα- ισότιμα, όλα τα σωματεία Ποδοσφαίρου του Νομού Αχαΐας.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

————————————————————————————

            ΣΥ. ΡΙΖ. Α ΑΧΑΪΑΣ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας
Αλέξανδρου Υψηλάντη 216 και Γουναρη (5ος & 6ος όροφος), Τ.Κ. 26 222, Πάτρα
Τηλ: 2610 220600 / FAX: 2610 340612
FB: Συριζα Αχαίας