Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία για τον οικονομικό στραγγαλισμό των Ερασιτεχνικών Σωματείων Ποδοσφαίρου που επιβάλλει η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

συριζα αχαια

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία για τον οικονομικό στραγγαλισμό των Ερασιτεχνικών Σωματείων Ποδοσφαίρου που επιβάλλει η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Τσουχτερές τιμές για την ανανέωση των αθλητικών δελτίων και ανισοκατανομή στα έσοδα των Ενώσεων επιβάλλει η ΕΠΟ, ενώ η αθλητική ηγεσία υπο τον κ. Αυγενάκη ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει την μείωση του ποσοστού από 5% σε 1% που θα αποδίδουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ και τις Ενώσεις.

Συγκεκριμένα, στον τιμοκατάλογο χρέωσης για την ανανέωση των αθλητικών δελτίων, οι τιμές κυμαίνονται από 20-40 ευρώ για ανανέωση 5 χρόνων έως 150 ευρώ για ανανέωση δελτίου για ένα χρόνο! 

Είναι γεγονός ότι αυτές τις τσουχτερές τιμές θα κληθούν να πληρώσουν οι παράγοντες των ποδοσφαιρικών σωματείων με ότι συνεπάγεται αυτό για τον συνολικό προϋπολογισμό τους. 

Ειδικά στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, η Α’ κατηγορία θα πληρώνει για κάθε αθλητικό δελτίο, 30 ευρώ (5 χρόνια ανανέωση), 40 ευρώ (4 χρόνια ανανέωση), 50 ευρώ (3 χρόνια ανανέωση), 80 ευρώ (2 χρόνια ανανένωση), 100 ευρώ (1 χρόνο ανανέωση). 

Η κατανομή όμως των εσόδων είναι δυσανάλογη υπέρ της ΕΠΟ αφού το 60% θα κρατάει η Ομοσπονδία και 40% θα διανέμεται στις Ενώσεις, ενώ θα έπρεπε να είναι ανάποδα και στις τοπικές Ενώσεις να διανέμεται το 70% των εσόδων, αφού αυτά τα έσοδα διατηρούν βιώσιμες τις τοπικές Ενώσεις. 

Παράλληλα, η αθλητική ηγεσία υπό τον κ. Αυγενάκη, επιχειρεί πρόσθετο οικονομικό στραγγαλισμό στην Ομοσπονδία και τις Ενώσεις, με μείωση του ποσοστού εσόδων που θα αποδίδεται από τις ΠΑΕ, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από 5% που προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ σε 1% που θα νομοθετήσει το υπουργείο Αθλητισμού και ο κ. Αυγενάκης, ικανοποιώντας αίτημα του νέου προέδρου της Super League. 

Το Τμήμα Αθλητισμού της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Αχαΐας καταγγέλλει την οικονομική αφαίμαξη που επιβάλλεται στα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία και την οικονομική υστέρηση που προκαλείται στις τοπικές Ενώσεις από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) καθώς και τον οικονομικό στραγγαλισμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που επιβάλλει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

————————————————————————————

ΣΥ. ΡΙΖ. Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας
Αλέξανδρου Υψηλάντη 216 και Γούναρη (5ος & 6ος όροφος), Τ.Κ. 26 222, Πάτρα
Τηλ: 2610 220600 / FAX: 2610 220600
FB: Συριζα Αχαίας