Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αχαϊας αναφορικά με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα.

συριζα αχαια

Φέτος συμπληρώνονται 30 ολόκληρα χρόνια από την μοιραία νύχτα του Γενάρη του 1991 και την δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα διά χειρός Γιάννη Καλαμπόκα, πρόεδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ.

Η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα είναι ιδιαίτερη για ουσιαστικούς πολιτικούς και συμβολικούς λόγους. Είναι ιδιαίτερη, όχι μόνο γιατί έχουν συμπληρωθεί 30 χρόνια από εκείνη τη νύχτα, όχι μόνο γιατί την Κυβέρνηση της χώρας την έχει στα χέρια της μια ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο γιατί βρισκόμαστε μέσα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας όπου δεκάδες συνάνθρωποι μας χάνουν κάθε μέρα την μάχη με τον ιό με ευθύνη της Κυβέρνησης αλλά και γιατί ο Γραμματέας του ΕΑΜ ο αγωνιστής Μιχάλης Βασιλάκης δεν είναι πια ανάμεσα μας.

Η 9η Γενάρη του 2021 είναι ένας φάρος αγώνα για την προστασία της δημόσιας παιδείας που τόσο πλήττεται τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη.  Είναι ένα σημείο καμπής για τους αγώνες της νεολαίας, του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος που βλέπουν το Υπουργείο Παιδείας να εργαλοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να ξηλώσει κεκτημένα στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης υπηρετώντας αυστηρά και μόνο επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι ιδιαίτερη η φετινή επέτειος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας θα είναι παρούσα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης το Σάββατο 9 Γενάρη 2021 και ώρα 6:00 μμ στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα,  λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ