Ανακοίνωση της Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με το “άνοιγμα” και την επανεκκίνηση του Πολιτισμού.

αναγνωστοπουλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ   

 

Χωρίς κανέναν πολιτικό σχεδιασμό για το «άνοιγμα» και την επανεκκίνηση του πολιτισμού  εξακολουθεί να πορεύεται η κυβέρνηση.  Ενώ οι συζητήσεις για το άνοιγμα των σχολείων, των επιχειρήσεων, της εστίασης, του τουρισμού φαίνεται να μονοπωλούν τα επιτελικά κυβερνητικά σχέδια,  ο πολιτισμός παραμένει συνεχώς στο περιθώριο.

Οι τομεάρχες Πολιτισμού και Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εδώ και περίπου ένα μήνα, έχουν αιτηθεί με επιστολή τους στους προέδρους των επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την κοινή συνεδρίαση τους παρουσία των αρμόδιων υπουργών και λοιμωξιολόγων, για την προετοιμασία του ανοίγματος των χώρων Πολιτισμού κατά τη θερινή περίοδο.  Η επιστολή μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία ανταπόκριση, όπως συνέβη και τον περασμένο Σεπτέμβριο σε αντίστοιχο αίτημα από πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για το μέλλον του Σύγχρονου Πολιτισμού.

Είναι φανερό πως η κ. Μενδώνη έχει άλλες «δουλειές» σε προτεραιότητα. Ωστόσο, την καλούμε για πολλοστή φορά να ανταποκριθεί, όχι μόνο στη δική μας πρόκληση, αλλά και στην κραυγή αγωνίας του κόσμου του Πολιτισμού. Διαφορετικά, ας την υποχρεώσει τουλάχιστον ο κ. Πρωθυπουργός. Έχει άλλωστε στα χέρια του την επιστολή των εργαζομένων στον Πολιτισμό.

/ Βουλευτές Αχαΐας