Ανακοίνωση της Ο.Μ. Υγειονομικών αναφορικά με την προσαγωγή συνδικαλιστών από το χώρο της Υγείας στην Ασφάλεια Πατρών.

συριζα αχαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας αναφορικά με την προσαγωγή συνδικαλιστών από το χώρο της Υγείας στην Ασφάλεια Πατρών.

Η Οργάνωση Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του συνδικαλιστικού κινήματος των υγειονομικών, με την προσαγωγή στην Ασφάλεια Πατρών στις 23 Μάρτη 2022 των προέδρων των σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία ‘’Άγιος Ανδρέας’’ και Πανεπιστημιακό, την περίοδο του περασμένου Σεπτέμβρη, με την δικαιολογία της παρεμπόδισης λειτουργίας των εκεί εμβολιαστικών κέντρων την 1 Σεπτέμβρη 2021.

Η ημέρα εκείνη ήταν η απαρχή του σχεδίου διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας όταν εν μέσω πανδημίας η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση έθεσε σε διαθεσιμότητα τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς. Με τη πράξη αυτή η Κυβέρνηση επιδίωκε να οδηγήσει στην απογύμνωση των νοσοκομείων της χώρας προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων μέσα στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Τα σωματεία εργαζομένων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των Διοικήσεων χωρίς να εμποδίσουν οποιαδήποτε υγειονομική παροχή υπηρεσιών.

Καλούμε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους διοικητές των δύο νοσοκομείων να σταματήσουν την διαδικασία αυτή που αποτελεί βάναυση ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας και έχει σαν στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων για οποιαδήποτε μελλοντική ενέργειά τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΑΧΑΪΑΣ