Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΕΒΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αχαΐας για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

συριζα αχαια

Μετά την προσπάθεια χιλιάδων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων να βρουν διέξοδο στα χρέη που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία των μνημονίων κι αφού εξέπεσε ο Εξωδικαστικός μηχανισμός λόγω της αρνητικής στάσης που επέδειξαν οι συστημικές τράπεζες  η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να λύσει τις οφειλές των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με γνώμονα το συμφέρον των συστημικών τραπεζών.

Η ψήφιση του πτωχευτικού κώδικα έρχεται να αναδείξει και να επιβεβαιώσει περίτρανα την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης που δεν είναι άλλη από την εξόντωση  της Μικρομεσαίας Επιχείρησης, παρά τις βαρύγδουπες προεκλογικές υποσχέσεις για στήριξη και ανάταξη της μεσαίας τάξης. Το αφήγημα της αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ ήθελε μόνο 15 μήνες για να καταρρεύσει!

Ο νέος πτωχευτικός νόμος, νόμος λαιμητόμος,  πρόκειται να πετάξει, μεγάλο μέρος της κοινωνίας στο δρόμο αλλά και στην επαγγελματική απαξίωση. Θα οδηγήσει στην πτώχευση κυρίως συναδέλφους που είναι ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση καθώς και  νέους επαγγελματίες, στην πιο παραγωγική τους ηλικία.

Η κατάσχεση της περιουσίας, η δωδεκαετής παραμονή στη πρώτη κατοικία με καταβολή ενοικίου, η παύση του δικαιώματος επίλυσης δια της νομικής οδού, η μέθοδος εξαγοράς του ακινήτου μετά τη δωδεκαετία στην τότε εμπορική του  αξία, η μείωση του ακατάσχετου λογαριασμού στα 611€ που δεν δίνει καν τη δυνατότητα  επιβίωσης μιας οικογένειας. Όλα αυτά είναι δημιούργημα της ανάλγητης πολιτικής της ΝΔ, που έχει ξεπεράσει σε μεθοδολογία ακόμη και τους πιο σκληρούς τεχνοκράτες  της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Επιμέρους  στην Αχαΐα, που μεγάλη μερίδα συναδέλφων έχουν λάβει σεισμοδάνεια και δάνεια τεμπμε με εγγύηση του ελληνικού δημόσιου, είδαν το τελευταίο διάστημα να χρεώνονται στα ΑΦΜ τους την κατάπτωση της εγγύησης των δάνειων αυτών, εγγυήσεις  που το προηγούμενο διάστημα έτυχαν προστασίας από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης στον αέρα βρίσκεται το θέμα της επίλυσης των διαφορών, για τους χιλιάδες μικρομεριδιούχους της Αχαϊκής Τράπεζας.

Αποκαλύπτεται  πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι πολιτικές των μνημονίων ήταν και είναι οι πολιτικές επιλογές της ΝΔ. Η ΝΔ  ήρθε για να αποτελειώσει με την πολιτική της και με  πρόσχημα την υγειονομική κρίση, ότι άφησε στη μέση η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που δεν είναι άλλη από την πλήρη εξόντωση της Μικρομεσαίας Επιχείρησης.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ