Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Δυτικής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας.

συριζα αχαια

Ένα μήνα μετά την έναρξη των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες πολιτών της Αχαΐας και παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων ότι εμβόλια υπάρχουν και τα εμβολιαστικά κέντρα είναι έτοιμα, διαπιστώνουμε ότι ο αρχικός «άριστος» σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας έχει πάει…περίπατο !!

Για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, με έναν πληθυσμό άνω των 26.000 κατοίκων, έχει οριστεί ένα μόνο εμβολιαστικό κέντρο, στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας, το οποίο παραμένει εμβολιαστικό κέντρο μόνο στα χαρτιά, καθώς στην πράξη, ακόμη δεν έχει λειτουργήσει.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δημότες της Δυτικής Αχαΐας να αναγκάζονται να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν, είτε στο Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης (Πάτρα), είτε στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας (Δήμος Ερυμάνθου).

Το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ και η 6η ΥΠΕ υποχρεώνουν τους πολίτες να διανύσουν αποστάσεις από 50 έως 90 χλμ. (μετάβαση και επιστροφή), τους υποχρεώνουν να καλύψουν από την τσέπη τους το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος, χωρίς να υπολογίσουν την ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.

Είναι αδιανόητο να μην έχει λειτουργήσει το Κ.Υ Κάτω Αχαΐας ως εμβολιαστικό κέντρο. Οι δημότες της Δυτικής Αχαΐας, που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά της νόσου covid-19, θα έπρεπε να έχουν κοντινότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση, ώστε να μην ταλαιπωρούνται ταξιδεύοντας δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Η ΟΜ Δυτικής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά να μάθει για ποιο λόγο δεν έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στο ΚΥ Κάτω Αχαΐας. Δεν έχει στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό ή δεν υπάρχουν εμβόλια; Οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας δικαιούνται μια απάντηση.