Ανακοίνωση της ΟΜ ΑΕΙ – ΤΕΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αχαΐας

συριζα αχαιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ :Ανακοίνωση της  ΟΜ  ΑΕΙ – ΤΕΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αχαΐας

Σε συνάντησή του με τη σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έκανε δεκτή την εισήγηση της συνόδου για άμεση ένταξη στο φετινό Μηχανογραφικό Δελτίων των Πανελλαδικών εξετάσεων εννέα (9) τμημάτων των ΤΕΙ που είχαν χαρακτηριστεί μεταβατικά με το σχέδιο Αθηνά του Κ. Αρβανιτόπουλου και καταργούνταν. Ανάμεσα στα Τμήματα αυτά είναι και τρία (3) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.  Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων (Πάτρα), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (Πάτρα), Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας (Αίγιο)

Η πρόταση της Συνόδου των ΤΕΙ έγινε μετά από γόνιμες συζητήσεις των ενδιαφερόμενων φορέων και με τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας των Καθηγητών των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ).

Ως Οργάνωση Μελών του ΑΕΙ – ΤΕΙ  ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αχαΐας χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργού Παιδείας. Θεωρούμε με την ευκαιρία αυτή ότι ο εποικοδομητικός και νηφάλιος διάλογος αποτελεί τη μόνη λύση στα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης της χώρας. Έτσι μπορούμε να αποφύγουμε αστοχίες και βεβιασμένες λύσεις του παρελθόντος που έβλαψαν σοβαρά την παιδεία και κατέστησαν δυσκολότερη τη ζωή των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και ακόμη περισσότερο των παιδιών, μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αχαΐας