Ανακοίνωση της βουλευτού Αχαίας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου.

αναγνωστοπουλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Έκκληση, απευθύνει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης για την υλοποίηση της in situ διατήρησης των αρχαιοτήτων στο σταθμό του μετρό Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη, με επιστολές του προς: τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, την Πρόεδρο της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, και όλους τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο. Επιπλέον, κατατέθηκε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, υπεύθυνο για θέματα Πολιτισμού, που συνυπογράφεται από όλη την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με την οποία ζητούν παρέμβαση της Επιτροπής για τη διάσωση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου.

Πρόκειται για ενέργειες που συναντούν την κραυγή αγωνίας όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας, των κινηματικών πρωτοβουλιών και των επιστημονικών φωνών εδώ και στο εξωτερικό, απέναντι στο έγκλημα που συντελείται με τον ακρωτηριασμό της Βυζαντινής γειτονιάς Decumanus Maximus στη Θεσσαλονίκη. Έξι αιώνες Βυζαντινής Ιστορίας που σεβάσθηκε η φθορά του χρόνου, θα θυσιασθούν στις αντιεπιστημονικές βουλές της κυρίας Μενδώνη και τα επιχειρηματικά σχέδια των εργολάβων.

Το αρχαιολογικό συγκρότημα της Βενιζέλου , αυτή η τεράστια ανακάλυψη, που χαρακτηρίστηκε από ιστορικούς ως η «Βυζαντινή Πομπηία», πρέπει να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, ότι κινδυνεύει στα χέρια της πιο κυνικής Υπουργού Πολιτισμού που έχει γνωρίσει αυτή η χώρα. Και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το εμποδίσουμε, να είναι βέβαιη γι’αυτό.

/ Βουλευτές Αχαΐας