Ανακοίνωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου – Απάντηση στην κ. Μενδώνη

αναγνωστοπουλου

30.7.2021

Η κ. Μενδώνη αντί να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ας απαντήσει σε δύο απλά ερωτήματα:

Πρώτον: Διαψεύδει το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Μάλκολμ Μπράμπαντ και Τζούντι Γούντραφ για τον αμερικάνικο ραδιοτηλεοπτικό φορέα PBS, το οποίο αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι της UNESCO δεν είχαν ενημερωθεί για τους τσιμεντένιους διαδρόμους στην Ακρόπολη και θα προτιμούσαν τα έργα να σταματήσουν μέχρι να υπάρξει ενημέρωση; Η Υπουργός δεν απαντά ευθέως, άρα επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.

Δεύτερον: Είχε προηγηθεί ενημέρωση της UNESCO για τους τσιμεντένιους διαδρόμους της Ακρόπολης που διαστρώθηκαν τον χειμώνα του 2020; Ούτε σε αυτό απαντά ευθέως η Υπουργός, άρα είναι σαφές ότι και εδώ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του PBS.

Η Υπουργός Πολιτισμού είναι πολλαπλά εκτεθειμένη. Κυρίως, όμως, μετά από αυτές τις εξελίξεις και τη δυσαρέσκεια της UNESCO, η Υπουργός πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση των τσιμεντένιων διαδρομών στην Ακρόπολη.

Η Λίνα Μενδώνη είναι υπόλογη για την εμμονή της σε πράξεις που πληγώνουν το κορυφαίο μνημείο της χώρας και εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς.