Ανακοίνωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΘΒΕ, σχετικά με τον διορισμό νέου καλλιτεχνικού διευθυντή.

αναγνωστοπουλου

Ακέφαλο παραμένει εδώ και τρεις μήνες το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εξαιτίας της κωλυσιεργίας και των συνεχών παλινωδιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Ενώ η διαδικασία  διορισμού καλλιτεχνικού διευθυντή στην δεύτερη μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της χώρας θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί με νόμιμο, θεσμικό, διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο, το Υπουργείο Πολιτισμού εξακολουθεί να παραμένει για ακόμη μια φορά αμέτοχος θεατής των εξελίξεων.

 

Οι πιο πρόσφατες  ηχηρές παραιτήσεις τόσο του υποψηφίου για την θέση του διευθυντή (Ευδόκιμος Τσολακίδης) όσο και των δύο εκ των πέντε μελών της γνωμοδοτικής  επιτροπής για τον διορισμό του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ (Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Νικήτας Τσακίρογλου), προκαλούν σοβαρή ανησυχία για την εξέλιξη της όλης διαδικασίας.

 

Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν  και τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων του ΚΘΒΕ οι οποίοι,  μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι οι συνεχιζόμενες δυσλειτουργίες του οργανισμού καταργούν την ομαλότητα, θέτουν σε κίνδυνο και αμφισβήτηση τις διαδικασίες, παρακωλύουν την ποιότητα του παραγόμενου πολιτιστικού έργου από τον φορέα και θέτουν σε σοβαρή διακινδύνευση και τις θέσεις εργασίας.

 

Καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες και παλινωδίες, οδηγούν σε στιγματισμό ενός ακόμα σημαντικού θεατρικού θεσμού της χώρας. Το ΥΠΠΟΑ οφείλει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του, κάθε άλλη καθυστέρηση νοείται σαν συμπαιγνία σε αναξιοκρατικές και επικίνδυνες για τον Πολιτισμό  μεθοδεύσεις.

/ Βουλευτές Αχαΐας