Ανακοίνωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με άρθρο του βρετανικού περιοδικού Economist που κατατάσσει την Ακρόπολη στα μνημεία που «καταστράφηκαν» στην διάρκεια της πανδημίας.

αναγνωστοπουλου

1.2.2022

Ακόμα μια διεθνής ”διάκριση” για την καταστροφή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, απέσπασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά από τον βρετανικό τύπο. Το Economist κατατάσσει την Ακρόπολη στα μνημεία που «καταστράφηκαν» στην διάρκεια της πανδημίας.

Ανάμεσα στην αλβανική κυβέρνηση που κατέστρεψε το Εθνικό Θέατρο στα Τίρανα για να μετατραπεί σε βιομηχανικό χώρο και το Όσλο που κατέστρεψε μινιμαλιστικό έργο της δεκαετίας του ’60, η Ελλάδα κερδίζει τα πρωτεία για τις αμφίβολες «τσιμεντένιες» παρεμβάσεις στην Ακρόπολη.

Η Υπουργός Πολιτισμού είναι υπόλογη στην κοινωνία και στην ιστορία γι αυτή την ανεπανόρθωτη καταστροφή, αλλά και για την στάση βαθιάς απαξίωσης της πολιτικής ευθύνης και λογοδοσίας των πεπραγμένων της, με τραγικές συνέπειες για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Άξιος ο μισθός της λοιπόν, αφού κατάφερε να διασύρει την χώρα και τα ιστορικότερα μνημεία της στη διεθνή κοινότητα!

/ Βουλευτές Αχαΐας