Ανακοίνωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου για το απαράδεκτο “εκπαιδευτικό πρόγραμμα” για τη θεωρία του “αγέννητου παιδιού”,που εγκρίθηκε από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

αναγνωστοπουλου

Νιώσαμε αγανάκτηση ακόμη μία φορά σήμερα, από τον πυκνό σκοταδισμό που έχει εισβάλει στο Υπουργείο Παιδείας, όταν διαβάσαμε για το πρόγραμμα «Προγεννητικής Αγωγής», που προωθούσε την ψεκασμένη θεωρία «του αγέννητου παιδιού» στα παιδιά του Γυμνασίου και είχε την έγκριση της υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Σε μια ευαίσθητη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, που η έμφυλη βία είναι σε έξαρση, που οι γυναίκες διεκδικούν ορατότητα και δικαιώματα, που οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί δραματικά, η Υπουργός Παιδείας προωθεί από την ‘’πίσω πόρτα’’ ,ότι πιο αναχρονιστικό, σεξιστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο σε ψευδοεπιστήμη, για να περάσει τελικά τα πιο λανθασμένα κοινωνικά πρότυπα στους μαθητές.

Και μετά την καταγραυγή και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το φεμινιστικό κίνημα, την κοινωνία των πολιτών, για άλλη μια φορά από τους χρήστες του διαδικτύου, η Υπουργός ανακαλεί την έγκριση της. Και ξεμπερδεύει, τόσο απλά.

Δεν μας διευκρινίζει όμως αν θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπευθύνων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  ή οποιουδήποτε άλλου που της προώθησε το απαράδεκτο αυτό πρόγραμμα και αυτή το ενέκρινε. Επίσης θα μας ζητήσει κάποια συγγνώμη για αυτό; Τώρα που η συγγνώμη είναι και η καινούργια πολιτική ρετσέτα της κυβέρνησης;

/ Βουλευτές Αχαΐας