Ανακοίνωση σχετικά με τη συμπλήρωση των 28 χρόνων από την δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα.

nikos_temponeras

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχετικά με τη συμπλήρωση των 28 χρόνων από την δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα.

 

28 χρόνια μετά από την μοιραία νύχτα του Γενάρη του 1991 και την δολοφονία του αγωνιστή της αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα διά χειρός Γιάννη Καλαμπόκα, πρόεδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ.

Ούτε μία στιγμή δεν ξεχάσαμε την θυσία του Νίκου για να μην περάσει το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της τότε κυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση μεταξύ άλλων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ακόμα και σήμερα που ο απόγονός του, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης ονειρεύεται μια Πάτρα με ιδιωτικά Πανεπιστήμια θέτοντας εμπόδια στην ανάπτυξη του δημόσιου Πανεπιστημίου της.

Ούτε μια στιγμή δεν ξεχάσαμε τους αγώνες του για Δημοκρατία. Ακόμα και σήμερα που γίνεται προσπάθεια να αναγεννηθεί η Δεξιά μέσα από τις υστερικές τσιρίδες των έντρομων πρωτοκλασάτων στελεχών της.

Ο Νίκος Τεμπονέρας παραμένει ζωντανός. Στις καρδιές μας, στους αγώνες μας, στην Ιστορία μας.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες της Πάτρας την Τετάρτη 9.1.2018 και ώρα 6:00 μ.μ. να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο μνημείο Νίκου Τεμπονέρα.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ