Ανακοίνωση για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ακράτα.

συριζα αχαια

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Ανατολικής Αιγιαλείας (Ακράτας) για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ακράτα.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς με ανακοίνωσή της στις 28/6/2021 γνωστοποίησε πως βάζει λουκέτο σε 64 καταστήματά της. Τα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα είναι περιφερειακά και ανάμεσά σε αυτά περιλαμβάνεται και το κατάστημα της Ακράτας.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρα αντιαναπτυξιακή επιλογή της διοίκησης της Τράπεζας η οποία επιφέρει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην περιοχή μας με το κλείσιμο του τοπικού της καταστήματος.

Πέρα από τη ταλαιπωρία που ετοιμάζει σε όλους τους μόνιμους κατοίκους, δημιουργεί αρνητικές συνθήκες και για τους επισκέπτες της περιοχής μας κατά την τουριστική περίοδο.

Δεν μπορεί οι πολίτες που έχουν πληρώσει δισεκατομμύρια για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών να αγνοούνται επιδεικτικά όταν παίρνονται αποφάσεις για λουκέτα καταστημάτων, που πλήττουν άμεσα και καθοριστικά την οικονομική, κοινωνική, αγροτική και εμπορική ζωή του τόπου τους. Η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος πληρώθηκε από τους φορολογούμενους, δεν ήρθε από τα φυτευτά golden boys των τραπεζών, ούτε από τα 350 εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε τη δυνατότητα σε γνωστά κερδοσκοπικά funds, να πάρουν τον έλεγχο της Τράπεζας και να διαχειριστούν ενεργητικό 60 δισ. Ευρώ.

Μέγιστο επίσης ζήτημα είναι και η τύχη των εργαζομένων στα καταστήματα που κλείνουν.

Θέση μας είναι ότι το δημόσιο θα πρέπει να έχει ισχυρό λόγο και σοβαρό ρόλο στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο να καλύπτει με χρήματα τις μαύρες τρύπες των τραπεζών, όπως έγινε μόλις την περασμένη άνοιξη, όπου μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχασε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της ληστρικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έκανε η Τράπεζα Πειραιώς.

Καλούμε τους τοπικούς φορείς της Ακράτας να πάρουν θέση.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ