Ανακοίνωση για την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα και στην Πάτρα.

συριζα αχαια

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας για την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα και στην Πάτρα.


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καλωσορίζουμε στην προοδευτική δημοκρατική Αχαΐα και στην μητρόπολη της Δυτικής Ελλάδας, την Πάτρα.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να έρθετε στα μέρη μας οδικώς, γρήγορα και με ασφάλεια,  με τη χρήση του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Πατρών που ολοκλήρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η διακυβέρνηση της παράταξης σας το 2013 έκανε εγκαίνια με μεταφερόμενες μπουλντόζες και με μειωμένο το φυσικό αντικείμενο του έργου γιατί αποδέχτηκε τότε να απενταχθεί από την παραχώρηση το τμήμα Πατρών – Πύργου. Ναι, αυτό το τμήμα που εσείς το επιστρέψατε πάλι πίσω στην Ολυμπία Οδό με απευθείας ανάθεση, καπέλο 100 εκατομμύρια ευρώ στο κόστος υλοποίησης και με διόδια. Ένα έργο που εγκαινιάσατε πριν λίγο καιρό αλλά ήδη βλέπουν το φως δημοσιότητας ρεπορτάζ από φιλοκυβερνητικά μέσα ότι το έργο υλοποιείται με ρυθμούς χελώνας λόγω του υπέρογκου κόστους της «ακρίβειας Μητσοτάκη».

Μαθαίνουμε ότι πρώτος σας σταθμός θα είναι το Αίγιο, η πολύπαθη Αιγιάλεια που με δική σας ευθύνη, τα τελευταία χρόνια:

  • Είδε να σταματά η παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της ΕΒΟ Αιγίου και να οδηγείται σε οριστικό λουκέτο.
  • Βλέπει το κόπο και τον ιδρώτα των αγροτών της, την φημισμένη σταφίδα, να μένει απούλητη στις αποθήκες του συνεταιρισμού και τους παραγωγούς να οδηγούνται σε απόγνωση.
  • Παρακολουθεί, μέρα με τη μέρα,  την κατάρρευση του νοσοκομείου του Αιγίου και οι Aιγιαλείς νιώθουν ότι χάνουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν παροχή υγείας στον τόπο τους.
  • Δεν διαθέτει πια κανένα πανεπιστημιακό τμήμα. Το 2013 ήταν ο κ. Αρβανιτόπουλος και το σχέδιο Αθηνά που στέρησαν από την πόλη το Τμήμα Οπτικής και στη συνέχεια η κ. Κεραμέως απομάκρυνε, φέτος, και το μοναδικό τμήμα που είχε απομείνει, το Τμήμα Φυσιοθεραπείας.
  • Διαθέτει ένα νέο λιμάνι που ακόμα περιμένει την οδική του σύνδεση με την Ολυμπία Οδό.

Ειρήσθω εν παρόδω, αν τελικά επισκεφτείτε το σταθμό του τρένου στο Αίγιο, μακάρι να βρείτε και πως θα πάτε, διότι ακόμα και σήμερα δεν είναι εύκολο για κάποιον να φτάσει ως εκεί. Mην διανοηθείτε να πάρετε το τρένο για Πάτρα.

Δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας τα τελευταία δέκα χρόνια, από τότε δηλαδή που ο πρώην Π/Θ κ. Σαμαράς την κατήργησε! Παρά τα «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς» που ήρθε να πουλήσει στην πόλη, το 2020, ο αρμόδιος Υπουργός σας, κ Καραμανλής, και να παρουσιάσει βίντεο και ψηφιακές μακέτες για την υπογειοποίηση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από Κανελλοπούλου μέχρι και νέο λιμάνι, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα! Και όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει τίποτα αλλά τεχνηέντως κυβερνητικοί κύκλοι  διαρρέουν ότι το έργο δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή ότι είναι δύσκολο να κατασκευασθεί λόγω του υπεδάφους (sic!).

Στην Πάτρα θα δείτε και θα ακούσετε πολλά! Αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν θα φτάσει σε εσάς η ουσία. ‘Όπως πάντα θα σταθείτε στην βιτρίνα και στην σκληρή πλαστική επικοινωνιακή τακτική που ήδη προετοιμάζουν εδώ και μέρες τα στελέχη της τοπικής σας οργάνωσης.

Για παράδειγμα, δεν θα ακούσετε τίποτα για την Πάτρα της ανεργίας, της φτωχοποίησης, των κοινωνικών ανισοτήτων, της αποβιομηχανοποίησης, των λουκέτων στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, των αυξημένων ιδιωτικών χρεών.

Έρχεστε σε μια πόλη που βλέπει να την «προσπερνούν» οι μεγάλες οδικές υποδομές, να ετοιμάζεται να δοθεί το λιμάνι της βορά στα συμφέροντα των ναυτιλιακών μεταφορών, να μην διαθέτει εναλλακτική πηγή ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να εξανεμίζεται το εισόδημα των κατοίκων της στην ακρίβεια των σούπερ μάρκετ, των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας, να καταρρέουν τα νοσοκομεία της πόλης από την υποστελέχωση σε υγειονομικό προσωπικό.

Έρχεστε σε μια πόλη που η διακυβέρνηση σας της έχει γυρίσει την πλάτη από την πρώτη στιγμή με την κατάργηση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το «πάγωμα» όλων των έργων υποδομής (έλευση τρένου, αυτοκινητοδρόμος Πατρών – Πύργου, εμπορικό λιμάνι κ.α.).

Έρχεστε όμως σε μια πόλη βαθιά δημοκρατική και προοδευτική ,σε μια περίοδο που η αξιοπιστία σας έχει φτάσει στα τάρταρα, για να εξαγγείλετε «δήθεν νέα έργα» με τη βεβαιότητα ότι δεν θα είστε εσείς Πρωθυπουργός και η ΝΔ κυβέρνηση. Να είστε σίγουρος για ένα πράγμα, οι Αχαιοί, δεν είναι σανοφάγοι κ. Μητσοτάκη, δεν θα πουλήσετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Αδημονούν να σας στείλουν σπίτι σας.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ