«Αναγκαία μέτρα στήριξης και αποζημίωσης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την συνεχόμενη ακύρωση του Καρναβαλιού στην Πάτρα».

βουλε

Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου με θέμα «Αναγκαία μέτρα στήριξης και αποζημίωσης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την συνεχόμενη ακύρωση του Καρναβαλιού στην Πάτρα», κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στους Υπουργούς  Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Πάτρα δεν θα πραγματοποιήσει καρναβαλικές παρελάσεις, κατόπιν εισηγήσεων της αρμόδιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σε αντίθεση με τις άστοχες και επικίνδυνες διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών πως μέχρι τέλος Ιανουαρίου «θα έχουμε ξεμπερδέψει» από την πανδημία.

Ανεξάρτητα από την επισκεψιμότητα που θα έχει η Πάτρα το τελευταίο τριήμερο είναι γεγονός ότι η ακύρωση των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού είναι ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα για την τοπική οικονομία της πόλης καθώς σύμφωνα με μελέτη του Επιμελητηρίου Αχαΐας, η κάθε ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού επιφέρει μια ζημιά στην τοπική οικονομία που ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ερώτησή τους επισημαίνουν ότι στο Καρναβάλι  στηρίζεται το σύνολο των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής και ότι έπειτα από τρεις συνεχόμενες ακυρώσεις των παρελάσεων αλλά και το τεράστιο κύμα ακρίβειας είναι αναγκαίο όσο ποτέ να δοθούν αποζημιώσεις από μέρους της Πολιτείας.

/ Βουλευτές Αχαΐας