Ανάγκη για σύσταση νέων οργανικών θέσεων στους  Νηπιαγωγούς(ΠΕ60) και προσθήκη στους φετινούς διορισμούς

βουλε

Θέμα: «Ανάγκη για σύσταση νέων οργανικών θέσεων στους  Νηπιαγωγούς(ΠΕ60) και προσθήκη στους φετινούς διορισμούς».

Με πρωτοβουλία των Βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου κατατέθηκε ως Κοινοβουλευτική Αναφορά η πρόσφατη Επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Νηπιαγωγών προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία οι Αναπληρωτές Νηπιαγωγοί διεκδικούν την άμεση σύσταση 1.100 οργανικών θέσεων (ΠΕ60) πριν την ολοκλήρωση των διορισμών και τη διενέργεια 2.000 διορισμών στη Γενική Αγωγή στους φετινούς διορισμούς.

Οι 24 Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που συνυπογράφουν την εν λόγω Αναφορά, ενώνουν τη φωνή τους με τους Αναπληρωτές Νηπιαγωγούς εκφράζοντας αφενός την αγωνία ότι οι φετινοί διορισμοί θα είναι αριθμητικά πολύ λιγότεροι από τα επίσημα οργανικά τους κενά αφετέρου το φόβο ότι δεν υπάρχει κανένα πλάνο από την πλευρά του Υπουργείου για σύσταση οργανικών θέσεων και έγκριση αυτών για τους διορισμούς. Υπενθυμίζουν δε στην κ. Κεραμέως ότι εξακολουθούν και μένουν εντέχνως στην αφάνεια 1.100 οργανικά κενά, τα οποία έχουν προκύψει από την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Οι Βουλευτές κάλεσαν την κ. Κεραμέως να απαντήσει στην Επιστολή των Αναπληρωτών Νηπιαγωγών και να ενημερώσει το Σώμα αναφορικά με τις προθέσεις της για σύσταση νέων οργανικών θέσεων στους Νηπιαγωγούς (ΠΕ60) και προσθήκη στους φετινούς διορισμούς, καθώς, η πραγματικότητα καταδεικνύει πως οι εκπαιδευτικοί αυτοί καλύπτουν σταθερές και πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της χώρας και συμβάλλουν στο στόχο της ποιοτικής αναβάθμισης της προσχολικής εκπαίδευσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

Αναφορά

 

Προς την

κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

 

   Θέμα: «Ανάγκη σύστασης νέων οργανικών θέσεων στους Νηπιαγωγούς (ΠΕ60) για προσθήκη στους φετινούς διορισμούς»

Οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως Αναφορά την Επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Νηπιαγωγών προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, με την οποία διεκδικούν την άμεση σύσταση 1.100 οργανικών θέσεων (ΠΕ60) πριν την ολοκλήρωση των διορισμών και τη διενέργεια 2.000 διορισμών στη Γενική Αγωγή στους φετινούς διορισμούς. Οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί εκφράζουν την αγωνία τους ότι οι φετινοί διορισμοί θα είναι αριθμητικά πολύ λιγότεροι από τα επίσημα οργανικά τους κενά ενώ, φοβούνται ότι δεν υπάρχει κανένα πλάνο από την πλευρά του Υπουργείου για σύσταση οργανικών θέσεων και έγκριση αυτών για τους διορισμούς. Υπενθυμίζουν δε, στην αρμόδια Υπουργό ότι εξακολουθούν και  μένουν εντέχνως στην αφάνεια 1100 οργανικά κενά, τα οποία έχουν προκύψει από την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Επισυνάπτεται η σχετική Επιστολή

Καλείται η αρμόδια Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων να απαντήσει στην ανωτέρω Επιστολή των αναπληρωτών νηπιαγωγών  και να ενημερώσει το Σώμα αναφορικά με τις προθέσεις της για σύσταση νέων οργανικών θέσεων στους ΠΕ60 και προσθήκη στους φετινούς διορισμούς, καθώς, η πραγματικότητα καταδεικνύει πως οι εκπαιδευτικοί αυτοί καλύπτουν σταθερές και πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της χώρας και συμβάλλουν στο στόχο της ποιοτικής αναβάθμισης της προσχολικής εκπαίδευσης.

Αθήνα, 30 Μαΐου 2022

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Μάρκου Κωνσταντίνος

Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αλεξιάδης Τρύφων

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Θραψανιώτης Μανόλης

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μεϊκόπουλος Αλάξανδρος

Μουζάλας Γιάννης

Μπαλάφας Γιάννης

Μπουρνούς Ιωάννης

Μωραΐτης Θάνος

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Πούλου Παναγιού

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σκούφα Μπέττυ

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

 Φίλης Νικόλαος

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

 

 

 

                                         

 

Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

 

Μάιος, 2022

 

«Σύσταση οργανικών θέσεων στους ΠΕ60 για προσθήκη στους φετινούς διορισμούς»

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες,

ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει την κατανομή για τους φετινούς διορισμούς τόσο στη Γενική, όσο και στην Ειδική αγωγή. Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν διάφορες πηγές που αναφέρουν πως οι διορισμοί στη Γενική Αγωγή θα είναι 8500.

Τα επίσημα οργανικά κενά που μας έχουν απομείνει είναι 821 (από συνταξιοδοτήσεις) Φυσικά, σε αυτό τον αριθμό θα προστεθούν τόσο τα κενά που προκύπτουν από τον υπολογισμό των καταργήσεων/συγχωνεύσεων/αναβαθμίσεων των σχολικών μονάδων), όσο και τα κενά των μετατάξεων για τον τελικό αριθμό των οργανικών μας κενών, καθώς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων είναι ο επίσημος φορέας ανακοίνωσης αυτών. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να μένουν εντέχνως στην αφάνεια 1100 οργανικά κενά, τα οποία έχουν προκύψει από την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Πέρσι στους 10500 διορισμούς εγκρίνατε 1500 θέσεις στον κλάδο μας ΠΕ60-Νηπιαγωγών, χωρίς να προβείτε σε σύσταση καμίας οργανικής θέσης. Φέτος, στους 8500 ακούγεται πως σκοπεύετε να εγκρίνετε από 632-750!!! Δηλαδή, ακόμα λιγότερα από τα επίσημα οργανικά μας κενά και φυσικά χωρίς κανένα πλάνο για σύσταση οργανικών θέσεων και έγκριση αυτών για τους διορισμούς!!!Αναρωτιόμαστε αν έχει γίνει αντιληπτή η αδικία που πρόκειται να συμβεί αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο για δεύτερη χρονιά μόνιμων διορισμών!!!

Ως Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία χιλιάδων συναδέρφων που καλύπτουν σταθερές ανάγκες στα νηπιαγωγεία της χώρας και την ποιοτική αναβάθμιση της προσχολικής εκπαίδευσης, διεκδικούμε άμεση σύσταση 1100 οργανικών θέσεων πριν την ολοκλήρωση των διορισμών και 2000 διορισμούς στη Γενική Αγωγή στους φετινούς διορισμούς!!!

Με εκτίμηση

Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

/ Βουλευτές Αχαΐας