Ακέφαλη η Χειρουργική Κλινική του γενικού νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας»

βουλε

Προβλήματα συντονισμού και οργάνωσης έχουν δημιουργηθεί στην Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας», διότι από τις 3/10/2022, μετά τη συνταξιοδότηση του πρώην διευθυντή της, έχει βρεθεί ακέφαλη και δεν έχει οριστεί νέος διευθυντής.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση υποβάλλουν αίτηση και πλήρες βιογραφικό σημείωμα μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση σχετικής πρόσκλησης του Διοικητή του νοσοκομείου. Το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου καταρτίζει πίνακα αξιολόγησης των υποψηφίων με κριτήρια την επιστημονική επάρκεια, τις διοικητικές ικανότητες, την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα, τη συμπεριφορά προς τους ασθενείς, το κύρος τους μεταξύ των συναδέλφων και το πνεύμα συνεργασίας τους. Ο Διοικητής υποβάλλει τον πίνακα, μαζί με εισήγησή του, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας όπου ορίζει έναν από τους τρεις πρώτους στον πίνακα ως Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, με τριετή θητεία, χωρίς να δεσμεύεται από τη σειρά εγγραφής. 

Ήδη από τις 23.6.2022 έχει γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την ανάθεση της διεύθυνσης και υπήρχαν δύο ενδιαφερόμενοι για την θέση, εκ των οποίων ο ένας, μέχρι και την 19.10.2022 υπηρετούσε σε άλλη υπηρεσία και όχι στη χειρουργική κλινική και δεν μπορούσε να συμμετάσχει στη διαδικασία. 

Επειδή, η καθυστέρηση της επιλογής του επόμενου διευθυντή δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων που έχουν αντίκτυπο στην προσφορά των υπηρεσιών της Χειρουργικής κλινικής.

 

 Ερωτάται ο Υπουργός:

 

  •  Γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί ο ορισμός Διευθυντή εφόσον υπήρχε ένας υποψήφιος που πληρούσε τα κριτήρια; 
  • Που οφείλεται η κωλυσιεργία στην ανάθεση της διεύθυνσης της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας»;

 

Οι Ερωτώντες  Βουλευτές

Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)

 Μάρκου Κώστας

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αλεξιάδης Τρύφωνας

Βαρδάκης Σωκράτης

Βαρεμένος Γιώργος

Βέττα Καλλιόπη

Καλαματιανός Διονύσης

Κασιμάτη Ειρήνη

Μεικόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

 Μωραΐτης Θάνος

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Πούλου Παναγιού

Ραγκούσης Γιάννης 

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Τζούφη Μερόπη

Φίλης Νίκος

Χρηστίδου Ραλλία

/ Βουλευτές Αχαΐας