Άρση των αντιφατικών και αντιπαραγωγικών μέτρων της κυβέρνησης στην Αχαΐα.

168790326_865211757654514_6306447336632866014_n

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ – ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενώσαμε και εμείς σήμερα τις φωνές μας για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών της Αχαΐας, με αφορμή τη σύσκεψη του Υπουργού κ. Πέτσα με τους παραγωγικούς φορείς του νομού μας στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας και θέμα τις κυβερνητικές παλινωδίες για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά το πέρας της συνάντησης του κ. Πέτσα με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας, το λιανεμπόριο στην Αχαΐα είναι πιθανόν να ανοίξει τελικά από Δευτέρα με τη μέθοδο του click away.

To άνοιγμα του λιανεμπορίου στο Νομό Αχαΐας, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της τήρησης αυστηρών υγειονομικών μέτρων, αποτελεί μια πρώτη νίκη των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών της Αχαΐας. Το επόμενο βήμα, ενόψει της επανεκκίνησης, είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων εμπόρων και βιοτεχνών για να καταστεί και ουσιαστικά εφικτό το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί –έστω και τώρα- ότι οι έμποροι δεν διαθέτουν άλλο απόθεμα ρευστότητας και βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Οφείλει επίσης να αντιληφθεί ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνθλίβονται από την σώρευση χρεών, μετά από μία χρονιά βαθιάς ύφεσης και καταβαράθρωσης του τζίρου τους, ως συνέπεια των απαράδεκτων, αλλοπρόσαλλων και αντιφατικών κυβερνητικών αποφάσεων.

Αν η κυβέρνηση επιμείνει στις ίδιες πολιτικές που έχουν προκαλέσει την ασφυξία στην αγορά, δημιουργώντας όρους μαζικής εκκαθάρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πραγματικού αδιεξόδου για τους εκατοντάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και τους εργαζόμενούς τους, θα μας βρει πάλι απέναντί της.

Οι μικρομεσαίοι εμποροβιοτέχνες δικαιούνται και απαιτούν ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση και έγκυρη τεκμηρίωση για τις αποφάσεις της.

Οι βουλευτές

Κώστας Μάρκου -Σία Αναγνωστοπούλου

Αλεξάνδρου Υψηλάντου 216, Πάτρα

Τηλ:   2610313501 -2610273216

/ Βουλευτές Αχαΐας