“Άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας”.

βουλε

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με θέμα «Άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας»

Στο εν λόγω δελτίο τύπου η Ομοσπονδία απαριθμεί δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας:

  1. Να παραχωρηθούν οι αίθουσες και του 1 ου ορόφου εκτός από το ισόγειο στο οποίο ήδη στεγάζεται το σχολικό συγκρότημα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των 106 μαθητών που φοιτούν σε αυτό.
  2. Να διαμορφωθεί ο εξωτερικός χώρος της δομής (στέγαστρο, δημιουργία καθιστικών, βελτίωση προσβασιμότητας, δαπεδόστρωση κ.α.)
  3. Να ξεκινήσουν οι επαφές μεταξύ Δήμου Πατρέων και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εξεύρεση οικοπέδου και την κατασκευή κτιρίου, καθολικά προσβάσιμο, όπου θα στεγαστεί το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας
  4. Να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και να πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά με κώφωση στους αναξιοποίητους χώρους του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών- Παράρτημα Πάτρας

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας διεκδικεί την παραχώρηση κατάλληλου οικοπέδου από την Δημοτική Αρχή για την ανέγερση ενός σύγχρονου και κατάλληλου κτιρίου. Η άμεση και οριστική λύση του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας θα είναι η απόδειξη ότι ζούμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία, που παρέχει φροντίδα και στα αδύναμα μέλη της.

/ Βουλευτές Αχαΐας