Άμεσα μέτρα στήριξης των δομών ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών από την ενεργειακή κρίση

βουλευτες

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους  Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή  της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.) με θέμα: «Άμεσα μέτρα στήριξης των δομών ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών από την ενεργειακή κρίση».

Oι Σύλλογοι που λειτουργούν δομές ΑμεΑ (Στέγες Υποστηριζόμενης Φροντίδας, Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας, Κέντρα Ημέρας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ) αντιμετωπίζουν σοβαρότατο θέμα με τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που λαμβάνουν. Το άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στην τιμή του ρεύματος απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα των δομών και αναπόφευκτα τα άτομα με αναπηρία που είτε διαβιούν είτε απασχολούνται ως ωφελούμενοι.

Η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να στηρίξουν και να λάβουν άμεσα, στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα για τη διαφύλαξη της λειτουργίας των δομών και των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρουν, την προστασία των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

/ Βουλευτές Αχαΐας