Χρ. Σπίρτζης: Δεν έχουν “κολλήσει” οδικοί άξονες και μεγάλα έργα – παρά την παραπληροφόρηση της ΝΔ

Χρ. Σπίρτζης: Δεν έχουν "κολλήσει" οδικοί άξονες και μεγάλα έργα - παρά την παραπληροφόρηση της ΝΔ

 

“Οι οδικοί άξονες δεν έχουν “κολλήσει” παρά την επικοινωνιακή παραπληροφόρηση της ΝΔ. Δυστυχώς ο ελληνικός λαός πληρώνει τις λάθος πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων”, διαβεβαιώνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αγορά”.

Ο ίδιος Σημειώνει επίσης ότι “έπειτα από πολύμηνη συνεργασία με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και την επίσκεψη του προέδρου της, συμφωνήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη των σταματημένων έργων και τη χρηματοδότηση νέων μεγάλων έργων υποδομής”.

Ο Xρ. Σπίρτζης αναφερόμενος στα επόμενα βήματα του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρει ότι “η υλοποίηση του νόμου προϋποθέτει πλήθος ενεργειών και αποφάσεων για τις τηλεοπτικές συχνότητες και για την αδειοδότηση των καναλιών” και τονίζει ότι δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο επανάληψης του νόμου του “βασικού μετόχου” με προσφυγές καναλαρχών σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και όργανα.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι “οι αξίες μας δεν εξαρτώνται από την οικονομική κατάστασή μας αλλά από την ψυχή μας”. “Δεν μπορώ να σκεφθώ τη στάση μας στο προσφυγικό σε συνάρτηση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τη δημοσιονομική πολιτική” συμπληρώνει.

Τέλος, ο Χρ. Σπίρτζης δηλώνει ότι δεν φοβάται απώλειες στην κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κατά τις κρίσιμες ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα, σημειώνοντας: “Έχουμε την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο που την έφεραν οι δυνάμεις του παλαιοκομματισμού”. “Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε και τις δεσμεύσεις της χώρας. Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε την υποχρέωσή μας για κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιη κατανομή των βαρών και ρήξη με τις κατεστημένες δομές και συμφέροντα”.

/ Χωρίς κατηγορία