Χρ. Βερναρδάκης: Τα ΜΜΕ λειτούργησαν σαν ένα ιδιότυπο νομισματοκοπείο πολιτικού χρήματος (βίντεο)

«Χτυπήστε το πολιτικό χρήμα εκεί που πραγματικά παράγεται» προκάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναρδάκης, καλώντας τα να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Χρ. Βερναρδάκης χαρακτήρισε τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ένα «ιδιότυπο νομισματοκοπείο πολιτικού χρήματος» στηλιτεύοντας τις τριγωνικές συναλλαγές με τις οποίες τα ΜΜΕ αντάλλασαν την φορολογική ασυλία με την πολιτική στήριξη.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάλεσε τους βουλευτές της Ν.Δ. να θυμηθούν την επιθετική στάση των καναλιών απέναντι στην Ν.Δ. στις αρχές της δεκαετίας του 2000 επειδή έθετε θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πώς λειτούργησαν τα εξωθεσμικά κέντρα για την ακύρωση της ρύθμισης για τον βασικό μέτοχο.

Ο Χρ. Βερναρδάκης σημείωσε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να επαναθεμελιώσει την συνταγματική υποχρέωση για την ορθή λειτουργία των ΜΜΕ εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα διασφαλίσει και την διαφάνεια, αλλά και τις θέσεις εργασίας σχολιάζοντας ότι κανείς στο προηγούμενο καθεστώς δεν υπερασπίστηκε τις θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις ΜΜΕ. Επίσης παρατήρησε ότι γίνεται λόγος ώστε να αφεθεί να λειτουργήσει η αγορά σε ένα χώρο που αποτελεί τον «ορισμό του μη ανταγωνισμού».

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε το νομοσχέδιο από την αντιπολίτευση ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε την ανάγκη του πολιτικού προσωπικού να κάνει αυτοκριτική για το πλαίσιο και τους όρους με τους οποίους δημιουργήθηκε το σημερινό σύστημα διαπλοκής απορρίπτοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια να ενοχοποιηθεί η συναίνεση της τότε Αριστεράς στην ρύθμιση του 1989 για το σύστημα διαπλοκής που δημιουργήθηκε αργότερα.

/ Χωρίς κατηγορία